Vroege treffer Utrecht nét niet voldoende voor zege in Tilburg

Willem II en FC Utrecht hebben elkaar zondag in evenwicht gehouden. De Domstedelingen leken dankzij een vroege treffer als winnaar van het veld te stappen, maar in blessuretijd greep de thuisploeg alsnog een punt: 1-1.

Willem II werd in aanloop naar deze wedstrijd getroffen door slecht nieuws: zowel Freek Heerkens als Pol Llonch bleek niet in staat om te spelen. Zonder beide sterkhouders kreeg het ook nog eens een snelle treffer om de oren. In de vierde minuut werd Gyrano Kerk in de diepte aangespeeld en zijn voorzet werd door Jean-Christophe Bahebeck tot 0-1 verwerkt.

FC Utrecht begon sterk en kreeg kansen om de voorsprong te vergroten. Doelman Timon Wellenreuther moest zich maximaal strekken om Sander van de Streek van scoren af te houden. Hij hield de schade op 0-1, waardoor Willem II zich nog de eerste helft weer in de wedstrijd wist te knokken. Het was met name aan doelman Jeroen Zoet (redding op poging Jordens Peters) te danken dat de gelijkmaker uitbleef.

In het regenachtige Tilburg ontstonden in de tweede helft mogelijkheden aan weerszijden. Zo redde Zoet nogmaals op een inzet van Ché Nunnely, waar aan de andere kant invaller Bart Ramselaar op Wellenreuther stuitte. Daardoor bleef het lang 0-1 in het Koning Willem II Stadion, maar in de absolute slotfase viel de 1-1 dan toch. Paul Gladon trof doel na een gekraakt schot van Vangelis Pavlidis.

Scoreverloop: 0-1 (4′) Jean-Christophe Bahebeck, 1-1 (90′) Paul Gladon