Voorspelling: wie weet El Clásico te winnen?

Foto: Voorspelling: wie weet El Clásico te winnen?

Dit weekend staat de grootste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In El Clásico nemen Barcelona en Real Madrid het tegen elkaar op. In 253e officiële ontmoetingen wist Real Madrid slechts twee keer vaker te winnen dan Barcelona. Deze wedstrijd kan ook de competitie beslissen. Bij een overwinning van Barcelona lijkt de titel zeker naar de Catalaanse club te gaan. Als Real Madrid wint, kan de titelstrijd daarentegen nog spannend worden. Welke ploeg weet El Clásico te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Barcelona – Real Madrid.

Barcelona: teaminfo en vorm

De ploeg van trainer Xavi Hernández doet het geweldig in de competitie dit seizoen. In de Champions League en Europa League kon de ploeg niet mee met het niveau, maar in Spanje komt er niemand in de buurt van Barcelona. De voorsprong op Real Madrid bedraagt momenteel negen punten. Weet Barcelona deze Clásico te winnen dan heeft de ploeg twaalf punten voorsprong. Deze voorsprong lijkt niet meer te overbruggen te zijn voor Real Madrid waardoor een nieuwe titel bijna zeker zou zijn. Negen van de laatste tien La Liga-duels werden gewonnen door Barcelona. Almería was met 1-0 te sterk voor de ploeg maar verder werd alles dus gewonnen.

Als Barcelona deze Clásico weet te winnen, dan wordt dat de honderdste officiële overwinning op aartsrivaal Real Madrid. Een aantal weken geleden nam Barça het in de halve finale van de Spaanse beker ook al op tegen Real Madrid. Toen wist de ploeg met 0-1 te winnen. De 1-0 overwinning zien we dit seizoen vaak terug bij Barcelona. Zo wist de club dit seizoen al elf keer te winnen met 1-0 of 0-1. Afgelopen speelronde won Barça dan ook met deze uitslag van Athletic Bilbao. Raphinha scoorde vlak voor rust en verder heeft Barcelona eigenlijk de hele wedstrijd verdedigd. Bilbao kreeg aan het einde van de wedstrijd nog kansen, maar de bal ging er maar niet in.

Deze defensieve zekerheid heeft Barcelona onder andere te danken aan Marc-André ter Stegen. De Duitser is dit seizoen in topvorm en weet bijna elke bal te pakken die op hem afkomt. In La Liga kreeg Barça dan ook pas acht doelpunten tegen. Het echte wapen van Barcelona dit seizoen is de achterhoede en dat in combinatie met het eindeloze balbezit, waardoor de tegenstander weinig kan creëren.

Barcelona wint met 1-0

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Op het moment staat Real dus negen punten achter op Barcelona. Als de ploeg kans wil houden op titelprolongatie dan zal deze wedstrijd moeten worden gewonnen. Eigenlijk maakt Real Madrid een uitstekend seizoen door. Zo wist het de Europese Supercup te winnen, het WK voor clubteams en maakt het nog kans op een nieuwe Champions League-titel. Ook in La Liga zijn de prestaties niet slecht, maar Barcelona steekt er op het moment iets bovenuit. Vooral de laatste weken heeft Real Madrid wat punten laten liggen. Zo speelde de ploeg gelijk tegen Atlético Madrid en Real Betis. Dit kunnen later vier kostbare punten zijn.

Omdat er begin deze maand ook al een Clásico werd gespeeld is het interessant om te kijken hoe die wedstrijd verliep. Uiteindelijk verloor Real met 0-1 van Barcelona, maar wat vooral opviel was dat Vinícius Júnior weinig kon creëren. Normaal gezien is de Braziliaan het sterkste aanvallende wapen van Real, maar de laatste ontmoeting had hij het lastig. Vinícius is de laatste weken wel in een goede vorm. Zo was hij in de twee wedstrijden tegen Liverpool direct betrokken bij vier treffers. Afgelopen speelronde kwam Real op achterstand tegen Espanyol. Ook toen was Vinícius belangrijk met een doelpunt, waardoor de Koninklijke uiteindelijk met 3-1 won.

Veel zal afhangen van het gevecht op het middenveld. Beide ploegen spelen in topwedstrijden doorgaans met vier middenvelders om een overtal te creëren en altijd in de meerderheid te zijn op het middenveld. Bij Real Madrid krijgt Federico Valverde deze taak vaak en de Uruguayaan doet dat uitstekend. Met zeven doelpunten in La Liga is Valverde erg belangrijk voor Real Madrid. Hij start niet elk wedstrijd in de basis, maar op de belangrijke momenten staat hij er eigenlijk altijd.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

De laatste tijd is het stuivertje wisselen tijdens de Clásico’s. Barcelona wist te winnen in de beker en de Supercup, maar Real Madrid won eerder dit seizoen in de competitie. De laatste ontmoetingen lijkt Barcelona een oplossing te hebben gevonden voor Vinícius. Ronald Araujo speelt normaal gesproken als centrale verdediger, maar in de wedstrijden tegen Real Madrid staat hij rechtsachter. Araujo is de enige bij Barcelona die de snelheid en kracht heeft om het Vinícius onmogelijk te maken om te voetballen. Dit kwam goed naar voren in de 0-1 overwinning van Barcelona in de beker.

Wedtip Barcelona – Real Madrid

El Clásico is een wedstrijd die vaak los staat van de vorm van de twee clubs. Met het oog op de titelstrijd in La Liga is dit dus een uitermate belangrijke wedstrijd. Barcelona heeft als voordeel dat de club deze week niet in Europa uit hoefde te komen. De spelers van Real Madrid moesten dat wel en kunnen zich daardoor minder lang voorbereiden op de Clásico. Daarom de tip: wedden op ‘Barcelona wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.19 bij Circus.

Barcelona wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:12
1033+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
12:35
348+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
113+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
45+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
59+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
67+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
21+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
83+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
52+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
21+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
84+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
371+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
95+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
48+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
123+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
418+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
47+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
290+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
768+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
315+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie