Voorspelling: kraker tussen Tottenham Hotspur en Manchester City in FA Cup

Foto: Voorspelling: kraker tussen Tottenham Hotspur en Manchester City in FA Cup

De nummers vijf en twee van de Premier League tegenover elkaar belooft genoeg spektakel, maar nu is het zeker erop of eronder voor beide ploegen. Ze spelen namelijk in de FA Cup tegen elkaar, dus bij een nederlaag is het direct einde verhaal. De weg is nog lang naar de finale, maar hier staan direct twee absolute kanshebbers voor de bekerwinst tegenover elkaar. Wie boekt een ticket voor de achtste finales? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Tottenham Hotspur – Manchester City.

Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

Zijn komst werd ontvangen met een gezonde dosis scepsis, maar Ange Postecoglou heeft de neuzen dezelfde kant op gekregen en wordt overladen met lof in de Engelse pers. De Australische trainer kwam over van Celtic en moest het ook nog eens gaan stellen zonder topspits Harry Kane. Maar met een achterstand van acht punten op de koppositie (op de vijfde plek) en een plekje in de FA Cup is er nog genoeg kans op eremetaal.

Tottenham kwam in deze ronde van de beker terecht door begin deze maand met 1-0 van Burnley te winnen, waar verdediger Pedro Porro zorgde voor het enige doelpunt. Rondom die zege gaat het ook in de Premier League overwegend goed. Sinds 10 december werd achtereenvolgens gewonnen van Newcastle United (4-1), Notthingham Forest (0-2) en Everton (2-1), al was na de kerstdagen Brighton & Hove Albion wel met 4-2 te sterk.

Het herstel kwam er wel voor de ploeg van Postecoglou. Op oudjaarsdag werd Bournemouth met 3-1 verslagen en na de bekerwinst op Burnley volgde een puntendeling tegen Manchester United. Op Old Trafford vocht de ploeg zich twee keer terug van een achterstand en pakte het met een 2-2 uiteindelijk een doelpunt. In elf van de laatste dertien wedstrijden wisten beide ploegen tot scoren te komen.

De Londense club moet drie spelers missen door internationale toernooien. Pape Sarr en Yves Bissouma zijn actief op de Afrika Cup en Son Heung-min is met de Zuid-Koreaanse ploeg op pad. Daarnaast zijn Dane Scarlett, Ben Davies, Alejo Veliz en Giovani Lo Celso door blessures niet inzetbaar. Dejan Kulusevski lijkt wel weer fit en ook de tegen United uitgevallen Micky van de Ven kan gewoon spelen.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City: teaminfo en vorm

Waar Tottenham Hotspur überhaupt weer een keer een prijs wil winnen, is dat een ervaring die ze bij Manchester City wel vaker hebben. Zo is het toch de bedoeling om dit jaar voor de tweede maal op rij de FA Cup te winnen en de Premier League en de Champions League staan natuurlijk ook op het verlanglijstje. In de FA Cup is men in elk geval goed begonnen, want in de vorige ronde werd Huddersfield Town met liefst 5-0 verslagen.

Normaliter zou Manchester City verwachten op dit moment in het seizoen bovenaan te staan in de Premier League, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Liverpool staat qua verliespunten twee punten boven de regerend kampioen. Coach Josep Guardiola zag zijn ploeg eind vorig jaar met 1-0 verliezen van stuntploeg Aston Villa en moet sindsdien in de achtervolging. Zeker omdat na een nipte 1-2-zege op Luton Town nog met 2-2 gelijkgespeeld werd tegen Crystal Palace.

Sinds die moeilijke fase heeft Manchester City zich prima weten te herpakken. Achtereenvolgens werden Everton (1-3), Sheffield United (2-0) en Newcastle United (2-3) op een nederlaag getrakteerd. Opvallend genoeg verloor Manchester City alle wedstrijden uit bij Tottenham sinds die club verhuisde naar het nieuwe stadion en in die reeks van vijf wedstrijden lukte het de club uit Manchester zelfs niet een om doelpunt te maken.

Tegen Newcastle United moest Ederson door een botsing het veld verlaten en hij werd vervangen door Stefan Ortega. Die zal ook nu waarschijnlijk het doel verdedigen, daar concurrent Zack Steffen ook geblesseerd is. Voor Erling Haaland komt dit bekerduel nog te vroeg, waardoor Julián Álvarez in de punt van de aanval kan starten. Achterin mist men John Stones en Manuel Akanji, al zit die laatste mogelijk wel op de reservebank.

Manchester City scoort niet

Vorige ontmoetingen

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg in het voordeel is, met drie zeges en een gelijkspel tegenover twee nederlagen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 10-10 wel in evenwicht. Eerder dit seizoen werd in de Premier League al tegen elkaar gespeeld in Manchester; bij rust stond de thuisploeg met 2-1 voor, maar door een Tottenham-doelpunt in de absolute slotfase werd het uiteindelijk 3-3.

Wedtip Tottenham Hotspur Manchester City

Beide teams missen hun steraanvaller. Een topper als deze loopt toch een smetje op als Son en Haaland er niet bij zijn. Ondanks dat belooft dit nog steeds een treffen van een enorm hoog niveau te worden. We kunnen voor het voorspellen van deze wedstrijd niet heen om de dramatische vorm van Manchester City wanneer het uit naar Tottenham moet, dus we tippen de thuisploeg. Tip: wedden op ‘Tottenham Hotspur wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.10 bij Unibet.

Tottenham Hotspur wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie