Voorspelling: kan Sevilla verrassen tegen Atlético Madrid?

Foto: Voorspelling: kan Sevilla verrassen tegen Atlético Madrid?

Aankomend weekend gaat Sevilla op bezoek bij Atlético Madrid. De Madrilenen strijden om de derde plaats met Real Sociedad en Real Betis. Ondertussen is Sevilla bezig om degradatie te ontlopen. Beide ploegen hebben dit seizoen nog niet veel succes gehad. Het winnen van een topwedstrijd zal het moraal doen verbeteren bij de clubs. Welke ploeg wint deze topwedstrijd? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Atlético Madrid – Sevilla.

Atlético Madrid: teaminfo en vorm

Atlético zit dus in een gevecht om de derde plaats. Real Sociedad heeft momenteel één punt meer en Real Betis staat slechts twee punten achter. Voor Atleti is het noodzakelijk om bij de top vier van Spanje te eindigen. De Champions League is een belangrijke inkomstenbron voor de club. Kijkend naar de recente vorm, lijkt de ploeg zich weer bij de beste vier van Spanje te spelen. In La Liga verloor de ploeg voor het laatst op 8 januari. Vier van de laatste zeven wedstrijden werden gewonnen en de overige drie partijen eindigden in een gelijkspel.

Afgelopen speelronde nam Atlético het op tegen rivaal Real Madrid. In minuut 64 kreeg Ángel Correa een rode kaart, maar Atlético wist daarna toch nog op voorsprong te komen door een treffer van José María Giménez. Daarna moest de club de voorsprong met hand en tand verdedigen. Dit lukte Atlético uiteindelijk niet. Álvaro Rodríguez scoorde zijn eerste doelpunt ooit voor Real Madrid waardoor de wedstrijd uiteindelijk in 1-1 eindigde. Voor Atlético was dit met het oog op de rode kaart een prima uitslag.

De belangrijkste speler van Atlético Madrid is Antoine Griezmann. De Franse aanvaller speelde een geweldig WK en hij heeft deze vorm meegenomen naar de club. Griezmann is overal op het veld te vinden en met zijn werklust en techniek is hij erg belangrijk voor de ploeg. In de laatste zes La Liga-duels is hij dan ook bij vier doelpunten direct betrokken geweest. Met zeven doelpunten en acht assists is hij de beste aangever van Atlético én de gedeeld topscorer.

Atlético staat erom bekend dat er verdedigend wordt gespeeld en doorgaans weinig wordt gescoord. Dat is in de laatste maanden goed terug te zien in de uitslagen. In één van de laatste elf wedstrijden werd er meer dan twee keer gescoord. De club lijkt daardoor een abonnement op een 1-0 overwinning te hebben. Drie van de laatste vijf wedstrijden eindigde namelijk in een 1-0 overwinning voor de ploeg.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Sevilla: teaminfo en vorm

Sevilla maakt een vreemd seizoen door. De ploeg is na de overwinning op PSV nog actief in de Europa League, maar moet in eigen land vechten tegen de degradatie. Momenteel staat de ploeg op de veertiende plaats, maar de nummer achttien heeft slechts twee punten minder dan Sevilla. Als de clubs onder Sevilla allemaal één wedstrijd winnen dan zou de club dus in de degradatiezone staan. De laatste wedstrijd tegen Osasuna werd dan ook verloren. Het ging op en neer in deze wedstrijd en na tachtig minuten stond het 2-2. Vlak voor het einde wist Abde Ezzalzouli te scoren voor Osasuna, waardoor de wedstrijd in 2-3 eindigde.

In de wedstrijd tegen Osasuna kreeg Fernando in de blessuretijd nog een rode kaart. De Braziliaanse verdedigende middenvelder is voor vier wedstrijden geschorst, waardoor hij niet mee mag doen tegen onder andere Atlético Madrid. Verder zijn Marcão, Loïc Badé, Karim Rekik en Papu Goméz er ook niet bij door blessures. Trainer Jorge Sampaoli moet het dus doen met een gehavende selectie tegen Atlético.

Het grote probleem van Sevilla is de achterhoede. In de 23 wedstrijden die er in La Liga zijn gespeeld kreeg de club al 33 doelpunten tegen. Alle ploegen in de top tien van de competitie hebben minder dan 26 tegendoelpunten. Qua aantal gemaakte doelpunten kan de ploeg nog stappen zetten, maar Villarreal – dat zevende staat – scoort bijvoorbeeld net zo vaak. Het is dus vooral de achterhoede die moet worden verbeterd in Sevilla. Jules Koundé en Diego Carlos vormden jaren het centrale duo van Sevilla. Beide spelers zijn vertrokken in de zomer en Sevilla heeft het gat niet goed genoeg op kunnen vangen.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

De laatste seizoenen waren beide teams erg aan elkaar gewaagd in de competitie. Dit is ook terug te zien in de onderlinge resultaten. Van de laatste vijf ontmoetingen wisten beide ploegen er twee te winnen. Eerder dit seizoen was Atlético met 0-2 te sterk voor Sevilla. De laatste keer dat Sevilla won van Atlético Madrid in een uitwedstrijd was in 2018. Atlético verliest dus zelden in thuiswedstrijden.

Wedtip Atlético Madrid – Sevilla

Sevilla zit in een degradatiestrijd terwijl Atlético zich vooral wil handhaven in de top vier. De Madrilenen zijn dan ook in een veel betere vorm vergeleken met Sevilla. Het lijkt in ieder geval geen doelpuntrijke wedstrijd te worden. Beide ploegen spelen geen spectaculair voetbal. Tip: wedden op ‘Atlético Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij Circus.

Atlético Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie