Voorspelling: Italië maakt zich op voor de burenruzie van Milaan

Foto: Voorspelling: Italië maakt zich op voor de burenruzie van Milaan

De Derby della Madonnina staat weer op het programma. Heel Italië kijkt uit naar deze topper. Maar AC Milan wellicht wel iets minder. Want die club is niet bepaald in vorm en moet nu ‘uit’ naar de stadsgenoot. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Internazionale – AC Milan.

Internazionale: teaminfo en vorm

Een tweede plek zal toch heel erg klinken als een goede prestatie, maar weinig fans van Internazionale zullen gevuld zijn met trots over dit seizoen. Want de kans op een landstitel is toch wel erg klein. Napoli staat weliswaar maar één plekje voor, maar wel met een voorsprong van dertien punten. Het is dus vooral zaak the best of the rest te worden en die tweede plek in handen te houden.

Ondertussen kan in andere competities natuurlijk nog wel succes geboekt worden. Denk aan de Coppa Italia, waarin Atalanta Bergamo verslagen werd en de halve finale werd daarmee bereikt. In eigen huis zijn de prestaties sowieso prima de laatste maanden. Begin oktober werd nog met 1-2 verloren van AS Roma. Maar daarna lukte het zeven keer in tien officiële wedstrijden om de nul te houden en om ook te winnen in die duels.

Net zoals de laatste tijd kan Samir Handanovic nog steeds niet meedoen door een blessure, maar anders zou André Onana waarschijnlijk alsnog gespeeld hebben. Verder kan ook Marcelo Brozovic niet meedoen, maar Milan Skriniar en Nicolò Barella zijn wel weer fit genoeg om te kunnen starten. Voorin zal Romelu Lukaku het vertrouwen kunnen krijgen als compagnon van Lautaro Martínez.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AC Milan: teaminfo en vorm

Bij het rood-zwarte gedeelte van Milaan mag er toch langzamerhand wel gesproken worden van een crisis. En dat terwijl men vorig seizoen nog zo blij kon zijn met de behaalde landstitel. De vierde plek in de tussenstand, twee puntjes achter nummer twee Inter, is niet eens zo slecht. Maar de wedstrijden van de afgelopen weken geven trainer Stefano Pioli weinig vertrouwen in een goede voortzetting van het seizoen.

Want de laatste zes wedstrijden werden niet gewonnen. De 2-2 tegen AS Roma was nog niet het probleem, maar daarna ging het echt minder. Torino schakelde de Milanezen uit in de beker (0-1), waarna een 2-2 volgde uit bij Lecce. Inter was in de strijd om de Supercoppa met 0-3 te sterk en daarop wonnen Lazio (4-0) en Sassuolo (2-5). Zodoende kreeg Milan dus al drie duels op een rij minimaal drie tegengoals.

Het is voor Pioli nog even puzzelen, zoals hij de laatste weken al wel gewend is om te doen. Met Mike Maignan, Fikayo Tomori, Alessandro Florenzi, Ismaël Bennacer en Zlatan Ibrahimovic zijn er vijf belangrijke spelers al een langere tijd afwezig. Na de fikse nederlaag tegen Sassuolo hopen bankzitters als Simon Kjær, Tomasso Pobega, Brahim Díaz, Divock Origi en Rafael Leão op een kans om als basisspeler te starten.

Internazionale scoort meer dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat ze redelijk gelijk op gaan, met twee gelijke spelen en twee overwinningen voor beide teams in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 10-6 in het voordeel van Inter. In september won AC Milan in een spektakelstrijd met 3-2. In de strijd om de Supercoppa won Inter dan weer met 0-3.

Wedtip Internazionale – AC Milan

Normaliter is dit een wedstrijd waar supporters van beide teams met veel plezier naar uitkijken, maar nu zal dat net even wat anders liggen. De fans van AC Milan weten dat hun team in de hoek zit waar de klappen vallen en dat de aartsrivaal de favoriet is voor deze derby. Tip: wedden op ‘Internazionale wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.00 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

1+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie