Voorspelling: Feyenoord moet winnen van Volendam in de Eredivisie

Foto: Voorspelling: Feyenoord moet winnen van Volendam in de Eredivisie

Koploper Feyenoord neemt het deze zondag op tegen FC Volendam. De Rotterdammers zullen nog enigszins vermoeid zijn door de Europese wedstrijd. Toch zal er moeten worden gewonnen als de ploeg de titel wil winnen dit seizoen. Kan Feyenoord de sterke reeks doortrekken of gaat het de fout in? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Feyenoord – FC Volendam.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Feyenoord is bezig aan een mooi seizoen. De club maakt nog altijd kans op winst van de Eredivisie, KNVB Beker en Europa League. Zo speelde Feyenoord in de afgelopen dagen tegen Shakhtar Donetsk in Europa. De Rotterdammers waren veel sterker maar kwamen in het laatste kwartier toch op een 1-0 achterstand. Uiteindelijk maakte wisselspeler Ezequiel Bullaude nog de 1-1, waardoor Feyenoord er nu goed voor staat om het thuis af te maken.

Voordat Feyenoord het weer tegen Shakhtar opneemt in Europa moet de ploeg tegen Volendam spelen in de Eredivisie. De laatste vier competitiewedstrijden wist Feyenoord allemaal te winnen. Zo wist de ploeg Groningen met 1-0 te verslaan door een laat doelpunt van Oussama Idrissi. Het valt op dat de Rotterdamse ploeg de laatste weken steeds vaker pas in de eindfase de wedstrijd over de streep weet te trekken. Feyenoord heeft natuurlijk een druk programma en dat kan je soms van de spelers aflezen.

In de warming-up tegen Shakhtar viel Santiago Giménez geblesseerd uit. Arne Slot legde later uit dat hij last had van zijn hamstring. Daardoor lijkt hij ook tegen Volendam nog niet te kunnen spelen. Er komen belangrijke weken aan voor Feyenoord en Slot gaat geen risico nemen met zijn eerste spits. Verder is het voor Slot fijn dat Sebastian Szymański ook weer fit raakt. De Poolse aanvallende middenvelder speelde de laatste maanden nauwelijks door een blessure en geeft de ploeg toch een kwaliteitsinjectie.

Feyenoord wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Volendam: teaminfo en vorm

De promovendus doet er alles aan om zich dit seizoen te handhaven in de Eredivisie. Momenteel doet Volendam het met een veertiende plaats niet verkeerd. Doordat alles zo dicht bij elkaar ligt in de onderste regionen van de Eredivisie is de ploeg nog niet zeker van handhaving. De nummer zeventien heeft slechts zes punten minder dan Volendam waardoor de club moet blijven presteren.

Volendam won de vorige wedstrijd van FC Emmen. De ploeg ging met een 0-1 achterstand de rust in, maar wist het nog om te draaien. In het laatste half uur scoorde de ploeg drie keer waardoor er uiteindelijk met 3-1 werd gewonnen door Volendam. Daryl van Mieghem was met een doelpunt en een assist de man van de wedstrijd tegen Emmen. Van Mieghem is gedeeld met Robert Mühren de topscorer van Volendam met vijf doelpunten. Verder is Carel Eiting met zeven assists belangrijk voor de club.

Tussen september en november wist Volendam geen wedstrijd te winnen in de Eredivisie, maar sinds de winterstop heeft de ploeg de vorm terug gevonden. Zo werden drie van de laatste zes wedstrijden gewonnen door Volendam. Als de club met dit ritme doorgaat in de komende tien competitiewedstrijden, dan zal het zich handhaven.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Feyenoord won eerder dit seizoen met 0-2 van Volendam. In de onderlinge wedstrijden moeten we daarna teruggaan naar 2009. Toen wist Volendam namelijk met 2-1 van Feyenoord te winnen. Dit is de enige overwinning van Volendam op de Rotterdammers. Tijdens deze wedstrijd wist Roy Makaay nog te scoren voor Feyenoord en deed ook Giovanni van Bronckhorst nog mee.

Wedtip Feyenoord – FC Volendam

Feyenoord is natuurlijk de favoriet voor dit duel. Het enige voordeel dat Volendam heeft is dat de Rotterdammers net een Europese wedstrijd achter de kiezen hebben. Verder is elk voordeel eigenlijk voor Feyenoord. De laatste weken wint Feyenoord de wedstrijden wel, maar het is niet met groots gemak. Door de Europese wedstrijd en de vermoeidheid die hierbij komt kijken lijkt ook dit een stroperige wedstrijd te worden. Tip: wedden op ‘Minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.60 bij bet365.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie