Voorspelling: Feyenoord en AZ op jacht naar een plekje in de volgende ronde

Foto: Voorspelling: Feyenoord en AZ op jacht naar een plekje in de volgende ronde

Nog niet zo lang geleden moesten we afscheid nemen van Ajax en PSV als het om hun Europese avontuur voor dit seizoen ging, dus nu zijn er nog twee teams over. AZ gaat op jacht in de Conference League, Feyenoord een stapje hoger in de Europa League. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Feyenoord – Shakhtar Donetsk en AZ Lazio.

Feyenoord Shakhtar Donetsk

Als het Feyenoord van Arne Slot één ding bewijst aan de rest van de voetbalwereld, is het wel dat de ploeg pas verloren heeft als deze achterstaat bij het laatste fluitsignaal. Afgelopen weekend pakte FC Volendam een 0-1-voorsprong in De Kuip, maar zoals het Feyenoord betaamt dit seizoen lukte het om dit om te buigen in een 2-1-overwinning. Recentelijk gebeurde exact hetzelfde tegen AZ.

En ook in de heenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk moest Feyenoord zien terug te komen van een achterstand. Maar dat deed het ook. Ezequiel Bullaude, die de laatste tijd steeds meer speelt, tekende in Polen voor de gelijkmaker. Slot moet het nog steeds stellen zonder Justin Bijlow, Quinten Timber en Patrik Wålemark. Sebastian Szymański mag hopen op een plek in de basisopstelling, terwijl ook de teruggekeerde Gernot Trauner op de deur klopt.

Dit seizoen blijft vreemd voor Shakhtar Donetsk. Terwijl het land nog steeds onder aanval ligt van agressor Rusland, speelt de topclub gewoon door in de nationale competitie. Zo moest Shakhtar afgelopen weekend spelen tegen Kryvbak, waarvan met 0-3 gewonnen werd. In de nationale competitie was dit de vierde overwinning op een rij, waardoor het met een voorsprong van drie punten koploper is.

Naast de Premjer Liha ligt de focus van Shakhtar en de Kroatische coach Igor Jovićević ook op de Europa League, waar na Stade Rennais ook Feyenoord uitgeschakeld moet worden. Dit kan gebeuren met Maryan Shved, die is teruggekeerd bij de ploeg. Ook voormalig Feyenoord-target Mykola Matvienko is terug na een tijd ziek te zijn geweest.

Wedtip Feyenoord – Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk verloor door de Russische invasie van Oekraïne zo ongeveer alle buitenlandse spelers, maar kan nog steeds beschikken over een goed elftal. Toch kunnen we niet om Feyenoord heen, dat thuis altijd extra krachten lijkt te krijgen. Daarom de tip: wedden op ‘Feyenoord wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.52 bij Circus.

Feyenoord wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AZ – Lazio

Het is nu al een lang seizoen voor AZ, dat in Europees verband al Tuzla City, Dundee United, Gil Vicente, Dnipro-1, Apollon Limassol en FC Vaduz achter zich liet. En ook de jeugdploeg doet het uitstekend. In de Youth League lukte het de talenten om FC Barcelona op verplaatsing in Catalonië liefst met 0-3 te verslaan. De jeugd heeft de toekomst, dus die ziet er rooskleurig uit. Dat geldt ook voor de korte termijn van het eerste elftal.

Want met de 1-2-zege bij Lazio van vorige week verrasten de Alkmaarders vriend en vijand. En dat onder meer met Wouter Goes binnen de gelederen, die als noodverband werd doorgeschoven naar het eerste elftal en daar grote indruk maakt als slechts 18-jarige basisklant. Afgelopen weekend tegen FC Groningen (0-1-zege) speelde Fedde de Jong als vervanger van de geschorste Yukinari Sugawara, maar die zal nu weer terugkeren.

Anderhalve week geleden was het groot feest in het blauwe gedeelte van de Italiaanse hoofdstad, want het was Lazio gelukt om enigszins tegen de verhoudingen in met 0-1 te winnen bij koploper Napoli. Maar de week erna liet de grootste glimlachen even van de gezichten verdwijnen. Want de 1-2-nederlaag tegen AZ was al een knauw, maar dat was de 0-0 bij Bologna van afgelopen weekend ook.

Het is de vraag hoe serieus coach Maurizio Sarri de Conference League gaat nemen, gezien het feit dat zondag de stadsderby tegen AS Roma op de rol staat. Mogelijk kiest hij er zodoende voor om wat te rouleren en andere spelers kans te geven. Aanvoerder Ciro Immobile is er door een blessure sowieso niet bij. Felipe Anderson kan opnieuw zijn vervanger zijn in de punt van de aanval.

Onze voorspelling

Normaliter zou je zeggen dat Lazio vanwege het surplus aan kwaliteit de favoriet is. Maar vorige week leert ons dat je niet voorbij AZ moet kijken, zeker niet omdat de Romeinen voor het komende weekend een enorm belangrijke wedstrijd gepland hebben. Onze voorspelling is daarom ‘AZ wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.95 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:16
0+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
60+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
146+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
48+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
45+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
44+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
111+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
21+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
247+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
39+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
48+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
861+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
212+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
92+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
138+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
50+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
815+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
32+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
6716+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie