Voormalig Eredivisie-speler Petrov (48) overleden

Foto: Voormalig Eredivisie-speler Petrov (48) overleden

Youri Petrov is op slechts 48-jarige leeftijd overleden. RKC Waalwijk, een van de Nederlandse clubs waar de Rus zijn voetbalkunsten vertoonde, heeft dit nieuws naar buiten gebracht.

Russische aanvaller leefde niet gezond

Petrov maakte in 1994 de overstap van Lokomotiv Moskou naar Nederland. Hij greep naast een contract bij Ajax, maar verhuisde vervolgens naar RKC Waalwijk. Bij RKC Waalwijk maakte de Rus zoveel indruk dat FC Twente al na een jaar een recordbedrag voor hem neertelde.

Bij FC Twente slaagde Petrov niet, mede vanwege disciplinaire problemen. Hij werd uiteindelijk ontslagen in Enschede. De Rus bloeide opnieuw op bij RKC. Later speelde de aanvaller in Nederland voor ADO Den Haag en FC Volendam.

Petrov kampte tijdens en na zijn voetbalcarrière met alcoholproblemen. Zijn gezondheid werd daardoor aangetast. Nu is dus duidelijk geworden dat de voormalig aanvaller op 48-jarige leeftijd is overleden.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie