Voorbeschouwing: Eredivisie maakt zich op voor Klassieker Feyenoord-Ajax!

Foto: Voorbeschouwing: Eredivisie maakt zich op voor Klassieker Feyenoord-Ajax!

De wedstrijd waar we al een tijd naar uitkeken staat op het programma: de Klassieker. De thuisploeg is een koploper met veel vertrouwen en de bezoekers verkeren in een sportieve en bestuurlijke crisis. Dat belooft een hoop. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Feyenoord – Ajax.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Arne Slot noemt een landstitel voor Feyenoord nog steeds een onrealistisch scenario, maar de vraag is hoe lang hij deze valse bescheidenheid nog kan volhouden. Want met de week lijken de Rotterdammers dichterbij een landstitel te kruipen. In de afgelopen speelronde lukte het om twee punten weg te lopen op zowel Ajax als PSV, waardoor AZ op vier punten achterstand opeens de meest directe uitdager is.

Feyenoord zit nog in de beker, werd groepswinnaar in de Europa League en mag zich halverwege januari koploper in de Eredivisie noemen. Dat hadden weinig mensen gedroomd. Sinds het herstart na het WK werd met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Utrecht, waarna overwinningen op PEC Zwolle (3-1, beker) en FC Groningen (0-3) volgden. Thuis hield Feyenoord al vijf van de zeven Eredivisieduels de nul.

Gernot Trauner en Quinten Timber zijn er ook tegen Ajax niet bi, maar de vervangers lijken zich wel te hebben aangediend. Lutsharel Geertruida speelt waarschijnlijk centraal achterin, waardoor Marcus Pedersen de rechtsback van dienst is. Verder heeft Mats Wieffer zich ontpopt tot de beste compagnon van aanvoerder Orkun Kökçü op het middenveld zolang Timber er niet is.

Feyenoord houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax: teaminfo en vorm

Dan het geplaagde Ajax. Er is geen club in Nederland waar zo hard geroepen wordt om het vertrek van de trainer. Er is weinig vertrouwen onder de fans dat Alfred Schreuder de boel nog op de rit weet te krijgen. De ex-assistent werd deze zomer aangetrokken als opvolger van Erik ten Hag, maar hij heeft weinig harten veroverd. De Champions League bleek een kansloze exercitie en in de Eredivisie staat Ajax nu derde.

Die plek in de tussenstand is niet eens het grootste probleem. Het gegoochel met opstellingen en het complete gebrek aan ontwikkeling van Ajax mag Schreuder zeker aangerekend worden. Maar daarnaast is de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars nog steeds niet adequaat vervangen. Inmiddels won Ajax al vijf duels op rij niet in de Eredivisie, tegen PSV (1-2), Vitesse (2-2), FC Emmen (3-3), NEC (1-1) en FC Twente (0-0).

Devyne Rensch kreeg een directe rode kaart tegen Twente en is zodoende geschorst voor deze wedstrijd. Schreuder kan Calvin Bassey terughalen naar het centrum en Owen Wijndal een basisplaats geven. Het alternatief zou een plek in de defensie zijn voor Édson Álvarez, maar zijn reguliere vervanger Florian Grillitsch is ook geblesseerd, net als Ahmetcan Kaplan. Rechts voorin moet hij kiezen tussen Steven Bergwijn en Francisco Conceição.

Feyenoord wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Feyenoord – Ajax

Jarenlang was dit een gemakkelijke invuloefening, want Ajax zou de Klassieker wel weten te winnen. Maar de rollen lijken nu flink omgedraaid. Feyenoord heeft een duidelijk aanvalsplan en de puzzelstukjes lijken in elkaar te zijn gevallen, iets waar Ajax alleen maar van kan dromen. De favoriet is duidelijk. Tip: wedden op ‘Feyenoord wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.70 bij Bet365.

Feyenoord wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

4+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie