Voor minder dan het kampioenschap doen ze het niet in De Kuip

Soccernews

De Nederlandse topclub Feyenoord heeft zich danig versterkt op de transfermarkt. Maar daarbij is wel een verschil te zien ten opzichte van de voorgaande jaren. Immers, de Rotterdammers hebben veel ervaring ingekocht en stappen dus af van de filosofie over het brengen van de eigen jeugd.

Het [i]Algemeen Dagblad[/i] stelt bij monde van journalist Mikos Gouka dat Feyenoord hoog spel speelt door het een en ander om te gooien. Men schrijft: “Bij Feyenoord werd in mei teruggeblikt op het mislukte vorig seizoen. Dat nooit meer, was de algemene mening. En dus mocht Martin van Geel een buslading nieuwe spelers halen. Ervaren nieuwkomers in plaats van de zo geroemde eigen jeugd, een duidelijke stijlbreuk in het beleid. Geen probleem natuurlijk, zolang het succes oplevert. En als het verkeerd uitpakt? Dan zullen er koppen rollen in De Kuip.”

In de weekendeditie van de krant prijkt verder: “De officiële doelstelling zal technisch directeur Martin van Geel pas volgende maand formuleren, maar intern zijn er geen twijfels meer. Voor minder dan het kampioenschap doen ze het niet in De Kuip. Van Geel had iets uit te leggen toen Feyenoord vorig seizoen met lege handen achterbleef in de eredivisie. En na de interne evaluatie in mei bleven twee zaken kaarsrecht overeind staan. De Rotterdammers waren vorig seizoen niet op tijd klaar voor de competitie. En na zo’n teleurstellend seizoen moest de selectie volledig worden opgefrist.”

Het [i]AD[/i] sluit af door te stellen: “Dirk Kuyt en Eljero Elia moeten dit seizoen voor de meerwaarde zorgen. Door de wol geverfde spelers met een staat van dienst om u tegen te zeggen. In Rotterdam wrijven ze zichzelf in de handen. ‘Een iets ander beleid, ja. Nou en? Als we daarmee op de Coolsingel zullen staan?'”

Ben jij het eens met deze doelstelling?

  • Ja
  • Nee
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie