Vitesse komt met Gelredome-statement

Foto: Vitesse komt met Gelredome-statement

Vitesse spreekt van positieve ontwikkelingen omtrent Stadion Gelredome. Van witte rook bij de Arnhemse club is echter nog geen sprake.

In een officieel statement schrijft Vitesse ‘een concreet en constructief voorstel neergelegd’ te hebben bij de stadion en de hoofdhuurder. “Met de hoofdhuurder was Vitesse het al eerder op hoofdlijnen eens over de onderlinge voorwaarden met betrekking tot een voortgezet gebruik van het stadion. Van de stadioneigenaar is er vooralsnog geen inhoudelijke reactie op het Vitesse-voorstel gekomen”, zo luidt het.

De Arnhemse eredivisionist vervolgt: “Vitesse heeft de afgelopen dagen intensief contact gehad met de stadioneigenaar en de exploitatiemaatschappij. De club heeft deze partijen afgelopen dinsdag een concreet voorstel gedaan, gericht op een oplossing voor de lange termijn. Daarin zijn – puntsgewijs en gedetailleerd – de beoogde uitgangspunten voor de komende jaren geschetst.”

Wachten op reactie

Vitesse had al graag een ‘inhoudelijke reactie’ gewenst. “En bij afkeuring ook een concreet tegenvoorstel”, maar dat is ondanks meerdere verzoeken nog niet gebeurd. “Daarentegen is Vitesse door de stadioneigenaar uitgenodigd voor een gesprek, zij het onder bepaalde voorwaarden, waaronder volledige vertrouwelijkheid. Vitesse heeft daarop laten weten akkoord te zijn om op basis van vertrouwelijkheid verder te praten, maar het reeds gedane voorstel niet onder die vertrouwelijkheid te willen scharen. De club vindt het immers van groot belang om haar achterban in deze fase te kunnen informeren omtrent de inspanningen van de club en de voortgang van een voor de club essentieel proces.”

Daar voegt Vitesse aan toe: “Vitesse blijft onverminderd bereid verder te praten met de stadioneigenaar en de exploitatiemaatschappij, maar heeft daartoe wel een inhoudelijke reactie of tegenvoorstel van de stadioneigenaar nodig. De club hoopt dit in de komende dagen alsnog te ontvangen en bereidt zich voor op vervolgoverleg.”

Vitesse moet vóór 1 maart aan de KNVB laten weten of het voor volgend seizoen over een goedgekeurd stadion beschikt. Dat is na het opzeggen van de stadionhuur voor het Gelredome nog niet zeker. Mocht een akkoord uitblijven, dan lijkt het vonnis van de rechter op dinsdag 28 februari allesbepalend te worden.

Gaat Vitesse een akkoord bereiken?

  • Ja
  • Nee
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie