Virgil van Dijk snoeihard aangepakt in Engeland

Foto: Virgil van Dijk snoeihard aangepakt in Engeland

Virgil van Dijk verkeert de laatste weken absoluut niet in zijn beste vorm, zoals dat eigenlijk wel voor heel Liverpool FC geldt. Afgelopen weekend werd er thuis van het tobbende Leeds United verloren, door een late 1-2 van Crysensio Summerville.

Het was de eerste nederlaag op Anfield in een Premier League-wedstrijd waarin Van Dijk meedeed. De 31-jarige Nederlander krijgt flink wat kritiek te slikken voor zijn rol bij de goal van landgenoot Summerville. “Dat laatste doelpunt is de schuld van Van Dijk”, stelt Steve Nicol in de Liverpool Echo.

“Bij die laatste goal beweegt Van Dijk zijn voeten helemaal niet. Summerville krijgt de bal en maakt eigenlijk twee bewegingen en Van Dijk reageert op geen één beweging. Ik begrijp dat het allemaal snel gaat en Van Dijk snel moet reageren, maar hij beweegt helemaal niet. Ook zijn lichaam niet. Hij staat erbij en kijkt ernaar.”

Rampzalig in competitieverband

Nicol, die dertien jaar lang voor Liverpool speelde, ziet zijn grote liefde enorm kwakkelen. “Een paar jaar geleden zou de hele verdediging van Liverpool Leeds op hun eigen helft vastzetten. Twee jaar geleden verdedigden ze als een team. Vandaag de dag verdedigt Liverpool niet. Niet voorin, niet op het middenveld en ook niet achterin.” Met vijftien punten achterstand op koploper Arsenal staan de Reds nu negende. In de Champions League werd wel al overwintering binnengehaald, ten koste van onder meer Ajax.

Van Dijk is geen wereldtop meer

  • Eens
  • Oneens
142+ Votes

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 16:06.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie