VI en AD: ADO stuurt Kuyt de laan uit

Foto: VI en AD: ADO stuurt Kuyt de laan uit

Dirk Kuyt is volgens het Algemeen Dagblad en Voetbal International niet langer de trainer van ADO Den Haag. De oud-international werd aan het begin van dit seizoen aangesteld voor zijn eerste trainersklus, maar kan volgens diverse media zijn spullen weer pakken.

Voor Kuyt komt er na een kleine tweehonderd dagen als hoofdtrainer een einde aan zijn eerste klus. In Den Haag liep het eigenlijk nooit goed onder de Katwijker. In de eerste drie wedstrijden werd er verloren en incasseerde de ploeg liefst negen tegendoelpunten. Dat terwijl ADO juist mikte op promotie.

Er werden wel goede resultaten geboekt, zoals overwinningen tegen PEC Zwolle en FC Eindhoven, maar aan het einde van de rit werd Kuyt alsnog te licht bevonden. De geruchten over een mogelijk ontslag bestonden natuurlijk al langer, maar dat ADO de knoop heeft doorgehakt, is ergens wel opmerkelijk.

ADO moet naar verluidt een bedrag van zes ton overmaken bij een ontslag van Kuyt, iets wat nu dus lijkt te gebeuren. Eerder leek daardoor de positie van de trainer voorlopig gered. Ook na de laatste wedstrijd van ADO, tegen Roda JC (0-1 verlies), leek Kuyt zich nog geen zorgen te hoeven maken over zijn baan. Dat blijkt nu dus wel anders…

Het nieuws dat Kuyt moet vertrekken, is de volgende hoofdstuk in het onrustige seizoen van ADO. De club kreeg al transferverzoeken te verweken van Thomas Verheyd en Ricardo Kishna na het plotselinge vertrek van technisch manager Daryl Janmaat. Wie de opvolger van Kuyt wordt, is nog niet bekend. Ook ADO Den Haag moet het nieuws nog officieel bevestigen.

Netherlands
Ecuador
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

Terecht ontslag?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie