Verrassend Sparta blijft realistisch en handhaaft doelstelling

Foto: Verrassend Sparta blijft realistisch en handhaaft doelstelling

Sparta Rotterdam is vastberaden de uitstekende seizoensopening door te zetten bij de hervatting van de competitie. De doelstelling wordt door de clubleiding en trainer Maurice Steijn echter (nog) niet bijgestelt.

Afgelopen seizoen wist Sparta na miraculeuze ontsnapping ternauwernood degradatie te ontlopen. Na een actieve transferperiode afgelopen zomer bepaalde de club de doelstelling op  ‘zo hoog mogelijk eindigen in het rechterrijtje’. Tijdens de huidige jaargang ziet het er allemaal een stuk rooskleuriger uit voor de Spangenaren. Na een sterke start staat de club momenteel zesde, zeven punten boven RKC Waalwijk dat momenteel het rechterrijtje aanvoert.

De fans dromen weer van een plek in de play-offs om Europees voetbal, net als twee seizoenen geleden. Sparta zelf loopt nog niet de polonaise. Tijdens het trainingskamp in Spanje werd de doelstelling geëvalueerd. Daar werd besloten door algemeen directeur Manfred Laros, technisch directeur Gerard Nijkamp en Steijn om nog niets bij te stellen.

Belangstelling

“We staan aan de vooravond van de transferwindow”, zegt Nijkamp in gesprek met Voetbal International. “Het is tot dusver een goed seizoen voor ons en dan weet je dat spelers ook in de belangstelling komen te staan. We hebben daarom besloten om op 1 februari nog eens naar de doelstelling te kijken. Dan weet je ook met welke groep je het seizoen afmaakt en heb je weer een paar wedstrijden achter de rug.”

Er wordt bij Nijkamp geregeld geïnformeerd naar Sparta-spelers. “Maar er is niets concreet”, benadrukt de directeur, die vorige week zijn eigen verbintenis verlengde. “We hebben de sportieve ambitie om de groep bij elkaar te houden; aan de andere kant weten we dat we op het juiste moment moeten verkopen om te kunnen blijven groeien. We zullen zien wat er in januari gaat gebeuren. Vooralsnog zijn de contacten niet meer dan via via.”

Geloof jij in een ultieme stunt van Sparta bij PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Te voorzichtig?

  • Ja, ze kunnen nu wel op een hogere positie mikken
  • Nee, logisch
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie