Vermoedelijke opstellingen Ajax – FC Twente: ‘Schreuder verrast met spitspositie’

Foto: Vermoedelijke opstellingen Ajax – FC Twente: ‘Schreuder verrast met spitspositie’

Zaterdagavond staat de topper tussen Ajax en FC Twente op het programma in de Eredivisie. Het verschil tussen de nummer twee en vier van de ranglijst is slechts één punt. De Amsterdammers kampten de afgelopen week met een ware griepgolf, maar Ajax-trainer Alfred Schreuder ziet tot zijn opluchting wel een aantal sterkhouders weer terugkeren. Bij FC Twente zal Ramiz Zerrouki gewoon zijn opwachting maken, nadat een mogelijke transfer naar Feyenoord eerder deze week afketste.

Bij Ajax maakten onder andere Jurriën Timber, Edson Álvarez, Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn hun rentree op het trainingsveld, waardoor het vijftal beschikbaar lijkt voor de topper tegen Twente. Ook Schreuder bevestigde het goede nieuws tegenover Ajax TV. “Het gaat een stuk beter. We hebben goed nieuws te melden, want de jongens hebben allemaal buiten kunnen trainen. Nog niet allemaal met de groep, maar ze zijn wel op het veld geweest. Vandaag hopen we dat iedereen weer kan meetrainen met de groep en dan moeten we kijken hoe ze ervoor staan.”

Vraagtekens bij Ajax

Brian Brobbey trainde nog apart van de groep, maar daarover was Schreuder wel hoopvol gestemd. “Ik heb Brian net nog even gesproken en hij denkt dat het normaal gesproken geen probleem moet zijn. Maar we zullen het vandaag nog moeten afwachten. Ook Mohammed Kudus werd zwaar getroffen door de griep. “Hij gaat als het goed is vandaag voor het eerst met de groep meetrainen. Zoals we het gisteren zagen, oogt hij behoorlijk oké.”

Toch verwacht het Algemeen Dagblad niet dat Brobbey erbij zal zijn en Schreuder voor Tadic in de spits zal kiezen. De Ajax-aanvoerder zal daarbij geflankeerd worden door Steven Bergwijn en Francisco Conceição verwacht de krant, hoewel Schreuder zelf aangaf dat Bergwijn waarschijnlijk niet zal gaan starten. “Steven is het meest ziek van iedereen geweest. Het zou mooi zijn als hij er weer bij kan zijn.” Op het middenveld keert Álvarez terug, die Kenneth Taylor en Davy Klaassen voor zich ziet. Naar verwachting zal Gerónimo Rulli opnieuw tussen de palen staan en zullen Devyne Rensch en Timber het centrum vormen.

Zerrouki-transfer

Aan de kant van Twente zal Zerrouki gewoon gaan starten op het middenveld. Zerrouki moest het bekerduel tegen Telstar laten schieten vanwege griep, maar was eveneens betrokken in een slepende transfersoap tussen Twente en Feyenoord. Hoewel de middenvelder zelf de overstap graag wilde maken, ging Twente niet akkoord met het geboden bedrag van Feyenoord. Twente-trainer Ron Jans verwacht dat de transferperikelen geen invloed hebben op het spel van Zerrouki. “Ik heb met Ramiz gesproken. Topvoetballer zijn begint in je hoofd en bij Ramiz zit het mentaal goed. Hij was op de training alweer nadrukkelijk aanwezig en speelt gewoon.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Sanchez, Timber, Rensch, Bassey; Álvarez, Taylor, Klaassen; Bergwijn, Tadic, Conceição

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Unnerstall; Sampsted; Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Sadilek, Steijn: Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

14 januari 2023

21:00

Ajax
Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Wat verwacht jij van de wedstrijd?

  • Winst voor Ajax
  • Winst voor Twente
  • Gelijkspel
1838+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie