Vermeer: “Ik voel me nergens te groot voor, hoor”

Foto: Vermeer: “Ik voel me nergens te groot voor, hoor”

Kenneth Vermeer heeft drie jaar gekeept in de Amerikaanse Major League Soccer, maar is nu weer terug in Nederland. Hij heeft zich gecommitteerd aan PEC Zwolle, maar dat is wel een verschilletje natuurlijk. Van de ‘pracht en praal’ van het eliteleven in de Verenigde Staten naar een degradatiekandidaat…

Kenneth Vermeer voelt zich absoluut niet te groot voor PEC Zwolle

“Ik snap dat mensen misschien verbaasd zijn over deze stap, maar ik voel me nergens te groot voor, hoor”, vertelt de goalie echter in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij noemt PEC ‘een heel mooie club met mooie supporters’, maar geeft toe dat het wel een verschil is: “Het is daar (in Amerika, red.) allemaal veel groter en alles is spiksplinternieuw. Je gaat naar bijna alle uitwedstrijden met het vliegtuig, hebt vijf fysio’s, twee masseurs. Alles is op en top. Dat is hier allemaal wat kleiner, maar niet slechter. Er wordt nog steeds heel goed voor mij gezorgd.”

Op termijn wil hij zich in de VS vestigen, zo weet hij nu al. “Ik weet niet waarom. Het is een gevoel, ik voel me daar thuis. Ik ging daar ook vrijwel elke vakantie heen.” Toch is hij nu weer te bewonderen in ons ‘koude kikkerlandje’: “Ik had een goed leven daar, maar je gaat toch nadenken. Mijn zoon zit op de middelbare school, voor hem is het fijn als ik in de buurt ben en er echt voor hem ben. Ik vind het zelf ook fijn, ik ben toch een familiemens.”

Familiemens

Het afgelopen weekend spendeerden de twee al samen: “Het is wel een verschil of je op een doordeweekse avond een keer langs kunt gaan of dat je elkaar een paar keer per jaar ziet. Ik kan nu gewoon bij zijn voetbalwedstrijden kijken en spontaan langsgaan, dat heb ik de afgelopen tijd gemist. Als je dan zelf de kans krijgt om weer in Nederland te keepen, is dat een win-winsituatie.”

Snap jij hem wel?

  • Ik zeker
  • Ik dus niet
288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie