“Verliezen we van AZ, dan komen we vaster in het rechterrijtje te staan”

Foto: “Verliezen we van AZ, dan komen we vaster in het rechterrijtje te staan”

Om aan te haken bij de subtop moet FC Groningen in het aankomende weekend eigenlijk van AZ winnen, maar dat wordt een lastig karwei want de Alkmaarders doen het dit seizoen bijzonder goed (getuige ook de 2-1 overwinning op Ajax).

De Trots van het Noorden staat twaalfde in de Eredivisie en oefenmeester Frank Wormuth vertelt op zijn persconferentie: “We staan nu in een soort niemandsland. Verliezen we van AZ, dan komen we vaster in het rechterrijtje te staan. Bij winst kunnen we naar boven kijken, dan ontstaat er wat lucht. Hadden we voor de interlandbreak van Sparta Rotterdam gewonnen, dan was het nu rustiger geweest. Dat is niet gebeurd en nu is de situatie anders. De sfeer is goed, maar natuurlijk ligt er nu meer druk op.”

Onlangs won Groningen in een oefenduelletje van ADO Den Haag: “De eerste helft was de beste helft die we tot nu toe gespeeld hebben. Veel beweging, patronen en positiewisselingen op hoge intensiteit.’ Na rust zag de trainer dat er nog veel werk te verzetten is. – ADO ging één op één spelen, werd agressiever. Daar gingen wij niet goed in mee, daar ligt een uitdaging.”

“Bij Heracles Almelo heb ik ook meegemaakt dat spelers de tijd nodig hadden om te wennen aan het elke dag trainen op volle belasting, dat is hier niet anders”, vervolgt de Duitser. “Sommigen moeten nog leren om elke dag honderd procent te gaan, anderen hebben al door dat ze elke dag hun grenzen moeten opzoeken om beter te worden. Als je moe bent, is dat een teken dat je nóg meer moet doen. Een aantal spelers laat zien dat begrepen te hebben, dat is fantastisch. Die intensiteit wil ik nu ook in de wedstrijd gaan zien.”

TIP: Verdien liefst 5 keer je inleg als Groningen wint!

Zie jij Groningen winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie