Verbazing om blijdschap PSV: ‘Mag in een topwedstrijd niet gebeuren’

Foto: Verbazing om blijdschap PSV: ‘Mag in een topwedstrijd niet gebeuren’

PSV verspeelde tegen Feyenoord een 0-2 voorsprong, al stond het op dat moment wel met tien man. Na een onbezonnen actie van Armando Obispo moesten de Eindhovenaren met tien man verder. Dat brak PSV in blessuretijd uiteindelijk op waarin Feyenoord via Alireza Jahanbakhsh de gelijkmaker nog op het scoreboord kreeg. Bij het Algemeen Dagblad waren de meningen verdeeld over het resultaat van PSV.

In de voetbalpodcast van de krant vertelde Feyenoord-watcher Mikos Gouka verbaasd te zijn over de opluchting van PSV over het behaalde resultaat. “Je ging er vanuit dat PSV moest winnen in deze titelstrijd. Maar ze waren, net als Feyenoord, blij met dat punt.”

Gouka is dan ook van mening dat PSV zichzelf tekort heeft gedaan. “Het gat niet groter laten worden was al goed genoeg en ze verwachten nog wat voor die laatste veertien duels. Maar ze hadden die 0-2 voorsprong niet weg mogen geven in een topwedstrijd. Het scheelde 180 seconden tussen winst en niet winnen.”

Zwart verleden PSV

Die mening deelt Maarten Wijffels niet, die vooral wijst op de resultaten uit het verleden van PSV in De Kuip. “PSV heeft zo’n zwarte geschiedenis in de Kuip. Zelfs met 0-2 voor wanen ze zich niet veilig in dat stadion. Een kaart, een penalty, het publiek. Iets kan een duel daar keren. Dat zegt wel wat over het trauma. Dat is voor een topclub wel een probleem.”

Wijffels liet zich ook nog uit over de situatie bij Ajax dat eenvoudig won van SC Cambuur (0-5), maar vindt het gevaarlijk om te roepen dat men Alfred Schreuder al eerder had moeten ontslaan. “Heitinga heeft een reeks nodig. Hij begint met een fenomenaal programma, maar hij stelt ook voor de tweede keer op rij dezelfde elf spelers op. Een team in nood heeft natuurlijk vastigheid nodig.”

Eindigt PSV tegen FC Emmen in 4-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vond jij het gelijkspel terecht?

  • Nee, PSV verdiende te winnen
  • Nee, Feyenoord verdiende te winnen
  • Ja, een terechte uitslag
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie