Veerman ziet PSV-progressie: “Heeft me wel bij mijn nekvel gepakt”

Foto: Veerman ziet PSV-progressie: “Heeft me wel bij mijn nekvel gepakt”

Voor PSV-middenvelder Joey Veerman staat er zondag een bijzonder treffen op het programma. De spelmaker van de Eindhovenaren gaat met PSV op bezoek in Volendam, een primeur voor Veerman. Voor het eerst in zijn carrière speelt de PSV’er als speler in het Kras Stadion tegen zijn oude club.

Veerman ziet progressie

Veerman staat te boek als een creatieve en technisch begaafde middenvelder, maar krijgt vaak ook kritiek te verduren vanwege zijn flegmatiek houding. In gesprek met De Telegraaf stelt Veerman zich niet al teveel van die kritiek aan te trekken. “Zolang mijn cijfers alleen maar de lucht ingaan, ben ik tevreden. Dan mogen de mensen verder zeggen wat ze willen.”

Naar eigen zeggen zit er volgens Veerman juist progressie in zijn statistieken. “Mijn statistieken gaan vooruit als je het hebt over gecreëerde kansen, maar bijvoorbeeld ook wat betreft het aantal balveroveringen, waarin ik prima cijfers heb. Ik ben ook hartstikke fit en dat zie je in het aantal gelopen kilometers. Daarin heb ik elke wedstrijd het meest van iedereen, ergens tussen de 12 en 13 kilometer.”

Vooral op fysiek gebied merkt Veerman dat hij flinke stappen heeft gezet bij PSV. “Onze krachttrainer heeft me wel bij mijn nekvel gepakt. Ik train nu drie keer in de week mijn bovenlichaam extra en mijn benen doen we twee keer in de week. Daar was ik misschien wat te gemakkelijk in. Maar als je ziet hoe het bij een topclub gaat en hoe mensen bezig zijn met hun lichaam, dan ga je daarin mee.”

Volendam bananenschil voor PSV

Voor PSV kan Volendam als een potentiële bananenschil gelden, mede ook omdat de Eindhovenaren dit seizoen eerder al punten verspeelden tegen clubs als FC Emmen, FC Groningen en SC Cambuur. Veerman is dan ook op zijn hoede. “We mogen echt niks meer laten liggen en moeten zeker oppassen, want Volendam heeft na de winterstop thuis nog geen wedstrijd verloren. Ze spelen met vijf man achterop. Het is gewoon moeilijk om daar doorheen te komen. En voorin hebben ze een paar snelle gasten. We moeten echt scherp zijn vanaf het begin.”

Ook Veerman beseft dat PSV er nu heel anders had voor kunnen en moeten staan. De middenvelder stelt dat zijn ploeg zichzelf in de duels tegen de laagvliegers in de Eredivisie de das om heeft gedaan. “We hebben het dit seizoen gewoon zelf weggegooid. We hadden bovenaan kunnen staan, als we wat stabieler waren geweest. Het grote probleem is geweest dat we met name in uitwedstrijden zo enorm veel kansen hebben gemist. Bijna elke uitwedstrijd waar we punten hebben laten liggen, konden we na twintig minuten met 3-0 voor staan. Dat gebeurt dan niet en daardoor krijg je het verderop in de wedstrijd lastig.”

Verwacht jij dat PSV wint van Volendam?

  • Ja
  • Nee
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
18+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
11+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
14+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
181+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
74+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
130+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
49+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
68+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
408+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
178+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
269+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
699+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
161+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8605+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1926+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3236+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
532+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
956+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie