Van Nistelrooy wijzigt PSV-opstelling en benoemt ‘bekerkeeper’

Foto: Van Nistelrooy wijzigt PSV-opstelling en benoemt ‘bekerkeeper’

PSV verspeelde zaterdag twee punten in het competitieduel tegen Sparta en zal dinsdag opnieuw de Rotterdammers treffen in de strijd om de TOTO KNVB-beker. Van Nistelrooy verklapte op de persconferentie voorafgaand aan het bekerduel, dat hij in ieder geval onder de lat een wijziging gaat doorvoeren.

De PSV-trainer vertelde op de persconferentie dat hij Joël Drommel als ‘bekerkeeper’ heeft aangewezen voor dit seizoen. “Ik kijk naar onze selectie en vind het ook belangrijk om andere jongens te laten spelen. Joël is een topprof. We vinden hem een hele goede keeper en geloven in zijn ontwikkeling en hoe hij zichzelf opstelt.”

Drommel moet dit seizoen genoegen nemen met een reserverol achter de Argentijn Walter Benítez, maar mag dus in het bekertoernooi wel zijn opwachting maken. “We hebben voor de competitie al aan Benítez verteld dat Joël in de bekerwedstrijden zou gaan keepen. Joël is voor ons ook een eerste keeper, alleen heeft hij die lijn bij PSV nog niet kunnen doortrekken. Maar we weten dat hij het niveau aankan”

PSV gaat vol voor de beker

Ondanks dat Van Nistelrooy niet start met zijn eerste doelman en lijkt te hinten op meer veranderingen in zijn basisopstelling, beschouwt de oefenmeester de beker wel als een serieuze prijs. “De beker is een hoofdprijs. Vorig seizoen was de bekerwinst ook een groot moment voor de club.” Daarnaast hoopt Van Nistelrooy dat PSV nog een opvolger van Cody Gakpo kan aantrekken. “‘We zijn bezig om nog iets toe te voegen, versterking is welkom. Daar hebben we deze maand voor.”

Eindigt Sparta tegen PSV opnieuw in 0-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is het logisch dat Drommel keept in het bekertoernooi?

  • Ja, dat is een logische beslissing
  • Nee, daarmee geeft Van Nistelrooy aan dat hij de beker niet belangrijk vindt
515+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie