Van Nistelrooy: ‘Media waren nog coulant’

Foto: Van Nistelrooy: ‘Media waren nog coulant’

Na de nederlaag bij FC Emmen ging het toch ook wel een klein beetje los bij PSV, dat net als Ajax een ‘crisisclub’ werd genoemd. Achter de schermen was het echter al veel langer crisis in het Philips Stadion, aldus oefenmeester Ruud van Nistelrooy.

De zege van zaterdag op Go Ahead Eagles (2-0) komt hem dus goed uit. In gesprek met ESPN zegt de coach: “De derde keer de nul na de winterstop, dat ziet er goed uit. We geven ook bijna niks weg. We komen op 1-0, maar vergeten de tweede te maken. In de tweede helft moesten we wel schakelen omdat Go Ahead het had omgezet. Toen dat was gebeurd, konden we de tweede maken en Fábio Silva laten invallen. Een ambitieuze jongen, met veel energie. Dat sloeg ook meteen over op het publiek, het gaf een goede impuls.”

Anwar El Ghazi en Joey Veerman maakten de Eindhovense goals: “De reactie van Joey is de juiste. Ook op de trainingen, naar het team toe. Hij beloont zichzelf en ons met een goede goal. We hebben een selectie waarin we onze keuze kunnen maken op basis van prestaties en van de tegenstander. En Anwar, die ook veel kansen heeft gehad. Hij was heel dreigend, heel goed. En hij maakt de belangrijke tweede, daar ben ik ook blij mee voor hem.”

Vlak na de pauze belandde de wedstrijd in een fase met Go Ahead als bovenliggende partij… “Dat zijn inderdaad momenten waarop we er geen hoge druk op kregen. We wisten dat Go Ahead een goede, balvaste ploeg is. Ze creëerden er geen kansen mee, dat niet. Na rust moesten we wat omzettingen doen. Zij hadden het initiatief, maar we gaven geen kansen weg. Daarna hebben wij die zelf weer bij elkaar gespeeld.”

Transferplannen

Maar… die crisis… is die nu voorbij? “Wij vonden dat we al langer in crisis zaten toen de media het oppikten. Crisis of niet, je geeft het een naam. Nu hebben we twee dagen vrij en gaan we ons daarna richten op Feyenoord-uit.” Als laatste: gaat PSV nog wat doen op de transfermarkt? “Dit zijn de laatste drie, vier dagen voor de deadline. Ik heb wel even aan de directie gevraagd om het over deze wedstrijd heen te tillen. Ik ga zo eens rustig met Marcel Brands praten, en dan kijken we wat er nog mogelijk is.”

Is het nog crisis?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
4+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
18+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
7+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
8+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
60+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
86+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
17+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
35+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
40+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
87+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
52+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
33+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
48+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
28+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
72+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
171+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
267+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
230+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
543+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
22:50
4+
Juventus ontsnapt met gelijkspel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie