Van Nistelrooy looft ‘vakman’ Steijn

Foto: Van Nistelrooy looft ‘vakman’ Steijn

Sparta pakte zaterdag knap een punt op bezoek bij PSV. De Rotterdammers maken onder leiding van Maurice Steijn een uitstekend seizoen door en hopen dinsdag in het TOTO KNVB-beker toernooi opnieuw te kunnen stunten tegen de Eindhovenaren. Steijn kan in ieder geval rekenen op lovende woorden van PSV-trainer Ruud van Nistelrooy, die maandag op een persconferentie vooruitblikte op het bekerduel.

Van Nistelrooy zag zaterdag PSV de groots mogelijke moeite hebben met het goed georganiseerde Sparta en kwam over negentig minuten gezien tot weinig kansen. Toch denkt de oefenmeester dat er dinsdag in Rotterdam wellicht wat meer mogelijkheden liggen. “Thuis speelt Sparta anders dan in uitwedstrijden, dan is het iets opportunistischer. Maar veel zullen ze niet veranderen. Ze presteren heel stabiel en hebben een duidelijke defensieve structuur, ook aan de bal.”

Lofzang voor Steijn

Van Nistelrooy deelde op de persconferentie complimenten uit aan Sparta-trainer Steijn. “Zijn hand is duidelijk zichtbaar. Maurice is vorig seizoen bij Sparta gekomen en heeft hen in de Eredivisie gehouden. Het onderling geloof bij de spelers en de staf is gigantisch. Dat komt dit seizoen tot uiting: ze presteren boven verwachting en dat is geen toeval.”

Daarmee was de lofzang van de PSV-trainer nog niet op. “Maurice is een zeer gewaardeerde collega, een vakman. Je ziet stabiliteit, vastigheden en gemotiveerde spelers. En ze boeken resultaten.” Van Nistelrooy maakte eveneens duidelijk dat hij de TOTO KNVB-beker wel als een serieuze prijs ziet. “De beker is een hoofdprijs. Vorig seizoen was de bekerwinst ook een groot moment voor de club.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 14:29.

Wie zie jij doorgaan in de beker?

  • PSV
  • Sparta
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie