Van Hooijdonk kijkt raar op na Feyenoord-uitspraak Van der Vaart

Foto: Van Hooijdonk kijkt raar op na Feyenoord-uitspraak Van der Vaart

Volgens Rafael van der Vaart in Quinten Timber ‘in potentie’ de beste middenvelder van Feyenoord, dat hard afstevent op het Eredivisie-kampioenschap. De oud-voetballer vindt dat de controleur uitblinkt op het gebied van ‘dynamiek’, al moet hij wel werken aan zijn scorend vermogen. Na die uitspraak kijkt Pierre van Hooijdonk gek op in het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal.

Quinten Timber de beste middenvelder van Feyenoord?

“In potentie is Quinten Timber de beste middenvelder van Feyenoord”, valt Van der Vaart met de deur in huis. “Dat klinkt een beetje gek, maar dat denk ik. Hij is de middenvelder met de meeste potentie. Dynamisch, het scorend vermogen moet omhoog, maar hij krijgt de kansen wel. Vandaag met dat wegdraaien, dat passje… Ik denk dat hij de allerbeste middenvelder is, maar dit seizoen is niet gelopen zoals hij hoopte.”

Zijn tafelgenoot Van Hooijdonk trekt zijn wenkbrauwen op: “Dat klinkt inderdaad heel gek. Ik vind dat niet echt het type speler dat jij vaak goed vindt. Dan denk ik eerder aan een type-Wieffer, die het spel sneller ziet. Timber moet heel vaak zijn lichaam gebruiken om een paar seconden extra tijd te krijgen. Szymanski heeft ook een extra oog, kan iemand wegsteken, heeft een fantastisch afstandsschot. Kökcü staat natuurlijk buiten kijf. Dat jij hem van deze vier middenvelder de nummer één-positie toedicht…”

‘Wieffer een tempootje te laag’

Van der Vaart reageert meteen: “Ik heb het over de meeste potentie. En over Wieffer… Ik heb altijd gezegd dat het een ‘tempootje’ te laag is. Vandaag had hij meer ruimte. Dat kunstgras was natuurlijk verschrikkelijk, maar hij schoot elke bal over de zijlijn. Bij Timber druipt de kwaliteit ervan af, maar het komt er nog niet uit. Kökçu is de absolute man, maar meer een spelmaker. Dat is niet te vergelijken. Als jij zegt Zerrouki, Wieffer… Dan denk ik dat Timber de meeste potentie heeft.”

Feyenoord
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 16:40.

Timber de beste?

  • Ja
  • Nee
304+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie