Van Hanegem tipt Van Gaal: ‘Alle bondscoaches vallen uiteindelijk terug op hem’

Foto: Van Hanegem tipt Van Gaal: ‘Alle bondscoaches vallen uiteindelijk terug op hem’

De positie van Frenkie de Jong op het middenveld van Oranje is onomstreden. De plaats naast hem is dat nog niet, waar meerdere kandidaten voor in aanmerking komen. Naar verluidt gaat Steven Berghuis die positie innemen tegen Senegal, maar Willem van Hanegem zou daar liever Marten de Roon zien.

In zijn column in het Algemeen Dagblad breekt Van Hanegem een lans voor de middenvelder van Atalanta Bergamo. “De vraag is wie er naast Frenkie de Jong op het middenveld moet spelen. Dan gaat het over Steven Berghuis of Teun Koopmeiners, nooit over Marten de Roon.”

Volgens De Kromme zorgt een speler als De Roon juist voor de balans van Oranje met de andere aanvallend ingestelde spelers binnen de lijnen. “In een zone waarin Denzel Dumfries voortdurend weg zal zijn omdat hij graag aanvalt en Cody Gakpo dat uiteraard ook is, kun je een type als De Roon heel goed gebruiken. En begin nou niet over dat hij in balbezit niets kan, want hij zorgt er gewoon voor dat je de bal weer in de ploeg krijgt. Alle bondscoaches vallen uiteindelijk terug op hem en dat is geen toeval.”

Cody Gakpo

Van Hanegem is wel tevreden met de keuze voor Gakpo op de positie van aanvallende middenvelder. “Van Gakpo verwacht ik veel. In de zomer had ik het idee dat hij last had van al dat gezanik over een transfer naar Leeds United of niet. In die fase verzoop hij soms in topwedstrijden. Daar vond ik iets van, maar dat betekende niet dat ik het een slechte speler vond.” Van Hanegem denkt dan ook dat dit het moment is voor de PSV-aanvaller om een toptransfer te bewerkstellingen. “Ik weet uit betrouwbare bron dat deze jongen goed in elkaar steekt, dat hij echt bezig is om alles uit zijn loopbaan te halen. Dit WK is voor hem het moment om zich aan de wereld te tonen.”

Wie moet naast Frenkie de Jong spelen?

  • Berghuis
  • Koopmeiners
  • De Roon
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie