Van Hanegem laakt ‘Getafe van Nederland’

Foto: Van Hanegem laakt ‘Getafe van Nederland’

Willem van Hanegem heeft met stijgende verbazing gekeken naar het optreden tussen Sparta en Excelsior. En dan met name over het optreden van de Spartanen, die volgende De Kromme oogden als het ‘Getafe van Nederland’ en het vooral op Excelsior-speler Couhaib Driouech hadden gemunt.

Van Hanegem heeft zich geërgerd aan optreden Sparta

“Bij Sparta hadden ze in de aanloop een groepsgesprek gehad. Zonder de trainer en die weet dan ook wel hoe laat het is. Tegen Excelsior schopten ze Couhaib Driouech genadeloos uit de wedstrijd. Vier keer in een kwartier kreeg die jongen een aanslag te verwerken. Ze raakten hem als de bal al lang weg was. En wat waren ze blij na afloop op Het Kasteel, ze hadden eens even knap van zich af gebeten”, begon Van Hanegem cynisch in zijn column in het Algemeen Dagblad of de Rotterdamse derby.

De Kromme ging vervolgens in op een vergelijking met het Spaanse Getafe. “Dat kleine clubs een vleugje over-mijn-lijkmentaliteit moeten tonen om te overleven. Het verschil is wel dat Getafe dat ook doet uit bij Real Madrid en Barcelona. Sparta zie ik als makke lammetjes acteren tegen Ajax, Feyenoord en PSV. Maar als Excelsior langskomt, dan gaan ze ineens stoer lopen schoppen. Ik heb er met ergernis naar gekeken.”

Excelsior moet opkomen voor Driouech

Van Hanegem had zich na afloop ook geërgerd aan de reactie van Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen. “Na afloop hoorde ik trainer Marinus Dijkhuizen van Excelsior zeggen dat hij het zo’n leuke wedstrijd vond. En ook zo’n mooi veld. Weet je wat die lange had moeten zeggen? Dat zijn ploeg een voorsprong van 0-2 had weggegeven en dat Sparta zijn beste aanvaller zomaar uit de wedstrijd had geschopt.” Volgens de oud-trainer had ook Excelsior meer ballen moeten tonen. “Hij moet voortaan van zijn spelers verwachten dat ze opstaan en een antwoord geven als Driouech het zo zwaar te verduren krijgt. Maar ze lieten het allemaal maar gebeuren. En dan verlies je een derby. Ik ben benieuwd of Sparta dit volhoudt of dat ze het alleen durven tegen Excelsior. Dat laatste zou mij helemaal niet verbazen.”

Eens met Van Hanegem?

  • Ja, Sparta ging over de schreef
  • Nee, Sparta toonde de juiste mentaliteit
366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie