Van Hanegem gokt reden waarom Klaassen zo opgefokt is

Foto: Van Hanegem gokt reden waarom Klaassen zo opgefokt is

Davy Klaassen laat zich de laatste weken toch niet van zijn beste kant zien. Voetballend niet, maar zeker ook qua gedrag niet. Willem van Hanegem ziet het allemaal met lede ogen aan, zo vertelt de oud-topvoetballer in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad.

‘Klaassen wordt opgefokt door mensen als Tadic’

“Klaassen is een hele aardige, lieve jongen, maar hij is zo opgefokt door de mensen om zich heen”, vermoedt Van Hanegem. “Zo zijn er een heleboel van die spelers die mee gaan doen.” Hij wijst met name naar Dusan Tadic. “Die aanvoerder, die staat overal vooraan. Blind was ook zo. Dat was ook alleen maar zaniken en zeuren tegen de scheids.”

Het is allemaal onnodig gedrag, stelt De Kromme. “Als ze gewoon waren gaan voetballen, hadden ze die wedstrijd gewonnen. Maar ze gingen alleen maar gek doen.” Analist Kenneth Perez stelde recent al dat het ‘compensatiegedrag is, nu Klaassen het voetballend niet meer bij kan houden’.

Oproep aan scheidsrechters

Verder vindt Van Hanegem dat scheidsrechters ook in de spiegel moeten kijken betreft het wangedrag van de spelers. “De scheidsrechter had er van mij vijf uit mogen sturen. Ik vond hem helemaal niet goed. Hij had moeten ingrijpen, maar dat gebeurde niet. Die enge vervelende mensen op het veld maakten daar gebruik van. Dit is al jaren bezig. Dat gezanik, rollen en om kaarten vragen. Dat enge gedoe. Ik ben ook trainer geweest bij AZ. Toen zei ik: wie zich laat vallen of gaat vragen om een kaart, krijgt 500 gulden boete.”

Ajax
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 mei 2023 21:02.

Eens met Willem?

  • Ja
  • Nee
1438+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie