‘Van Gaal neemt drietal Oranje-spelers totaal niet serieus’

Foto: ‘Van Gaal neemt drietal Oranje-spelers totaal niet serieus’

Er is de laatste weken nogal veel te doen geweest rondom het keepersgilde van het Nederlands elftal. Uiteindelijk besloot bondscoach Louis van Gaal, in overleg met keeperstrainer Frans Hoek, om Jasper Cillessen en Mark Flekken thuis te laten.

Inmiddels is het nog altijd niet duidelijk wie de eerste keuze is, en dat frustreert oud-doelman Ronald Waterreus behoorlijk. Hij zegt in gesprek met Voetbal International: “Het is straks echt een verademing dat na het WK het keepersvraagstuk bij Frans Hoek weg is. Hij vindt zijn eigen showtje veel te belangrijk. Als dat circus straks voorbij is, gaat het weer over de keepers in plaats van over de keeperstrainer.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

“Puur als vakman snap ik helemaal niets van de keuzes die zijn gemaakt. Neem gewoon je beste keepers mee, Cillessen en Flekken zitten daar zeker bij. Van de drie die wel mee zijn, kun je alleen Justin Bijlow opstellen. Daarbij gaat het in mijn ogen niet om de vorm die hij heeft, maar de andere twee vind ik eigenlijk niet goed genoeg.”

‘Keepers niet serieus genomen’

Waterreus besluit zijn relaas: “Dat er zo met de keepers is gesold en nog altijd niet duidelijk is wie de eerste doelman is. Zeg het gewoon, dan ben je overal van af. Het is interessantdoenerij. Net als de term goalplayers. Blij dat het straks afgelopen is. Keepen is een vak en dat moet je serieus nemen. Dat is nu niet gebeurd.”

Houdt Nederland de nul tegen Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Waterreus?

  • Ja
  • Nee
1689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie