Van Gaal greep meteen in: “Ze vroegen om duidelijkheid”

Foto: Van Gaal greep meteen in: “Ze vroegen om duidelijkheid”

Louis van Gaal heeft de discipline bij het Nederlands elftal flink aangescherpt in zijn derde dienstverband als bondscoach. Volgens de opvolger van Frank de Boer was dit ook nodig.

Van Gaal werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van De Boer. Na het EK-debacle zat het niet lekker, zo constateerde de zeventiger. “Er heersten visie en regels van de vorige coach. Tussentijds moest ik veranderen en spelers overtuigen. Ze vroegen om duidelijkheid”, zo laat de bondscoach weten aan de Volkskrant.

“Ik denk dat ik duidelijk ben geweest in mijn visie, in mijn regelgeving, in disciplinemaatregelen. Dat betreft niet alleen het systeem, maar ook gedrag rondom en in de wedstrijd, gebaseerd op normen en waarden. In de Nederlandse maatschappij vervlakt dat, maar ik stel het op prijs. Het zijn in mijn ogen normale zaken”, aldus Van Gaal.

Totale mens

Hoe dat terug te zien is? “Dat kun je zien als je met spelers praat, als je ziet of ze in discipline meegaan. Of ze op tijd verschijnen bij afspraken die wij maken, bij de fysiotherapeut, bij de dokter, bij de trainer. Dat we er voor elkaar zijn, niet voor de buitenwereld. Mijn werkwijze is nog steeds gebaseerd op het totale mens principe, op mijn visie, maar ook hoe spelers op mij reageren. Ik ben nog dezelfde figuur als veertig jaar geleden, alleen die visie evolueert.”

Van Gaal heeft het al met al behoorlijk naar zijn zin als Oranje-coach. “Normaal gesproken ben je dan niet meer fit genoeg om zo’n opdracht aan te nemen. Het is al een cadeautje dat ik zo fit ben en het is een cadeautje dat ik weer gevraagd ben. En dan is het nog eens een cadeautje dat ik zo’n selectie tref. Dan heb ik het niet over kwaliteit, maar over saamhorigheid, verantwoordelijkheidsgevoel, professionalisme.”

Nederland wereldkampioen in 2022? Win 17.00 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ben je verrast door zijn prestaties?

  • Ja
  • Nee
48+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie