‘Van Gaal doet wanhoopspoging’

Foto: ‘Van Gaal doet wanhoopspoging’

Toen Louis van Gaal aan zijn derde termijn begon als bondscoach van het Nederlands elftal stelde hij zich meermaals aimabel op, maar dat is inmiddels wel veranderd. Op zijn afgelopen persconferentie was de keuzeheer weer ouderwets vinnig…

Valentijn Driessen schrijft in De Telegraaf dat hij het gedrag van Van Gaal eigenlijk niet vindt kunnen: “Dat het boegbeeld van de KNVB zich maandag zo liet gaan bij nota bene onschuldige vragen van televisie- en krantenverslaggevers, komt wel vaker voor. Aard van het beestje, zeg maar. Het getuigt echter van geen enkel niveau van de KNVB, als werkgever van deze gewone werknemer met de status van een coryfee, dat keer op keer de andere kant wordt opgekeken.”

De bondscoach koketteert constant met zijn 3-4-3-systeem, wat hem op kritiek van onder meer Ruud Gullit kwam te staan: “Het systeem. Wij speelden bij AC Milan 4-3-3 en Marco (Van Basten, red.) raakte geblesseerd. We schakelden over op 4-4-2 en wonnen vervolgens alles. Soms groeit er gewoon iets. Je systeem blijft toch vooral afhankelijk van de spelerskwaliteiten.”

‘De media is tegen ons’

Driessen haakt daar weer op in: “En het laatste zou niet toereikend zijn voor een topresultaat op het WK. Iets wat Van Gaal langzamerhand zou beseffen. Vandaar misschien de ultieme noodsprong, het beproefde recept van stal gehaald: wij tegen zij. Het creëren van een vijandsbeeld: ‘de media is tegen ons’. Zoiets valt niet beter onder de aandacht te brengen bij je spelers dan frontaal de aanval te zoeken op een persconferentie met diezelfde media.”

TIP: Verdubbel je inleg als Oranje vanavond van Polen wint!

Wanhoop?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie