‘Van Gaal beging gigantische WK-blunder’

Foto: ‘Van Gaal beging gigantische WK-blunder’

Jan Poortvliet snapt niets van de uitlatingen van bondscoach Louis van Gaal over Lionel Messi, in aanloop naar de kwartfinale tegen Argentinië. Volgens de oud-international was het koren op de molen van de Zuid-Amerikanen.

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni vertelde na de verhitte kwartfinale dat Messi getergd was door uitlating van Van Gaal. Poortvliet is van mening van de Nederlandse trainer onnodig olie op het vuur gooide.

“Ik vind het niet slim. Ga uit van je eigen kracht. Je weet dat Zuid-Amerikanen dat gaan gebruiken en dat kunnen ze als geen ander. Dat moet Van Gaal als ervaren coach die werkte bij Barcelona, Bayern München en Manchester United toch ook weten? Ik begrijp er echt niks van”, zei Poortvliet tegenover Voetbal International.

“Dat hebben Zuid-Amerikanen uitgevonden”

“Zuid-Amerikanen hebben dat uitgevonden en dan ga je ze op hun manier proberen van de wijs te brengen. Daar lachen ze om, vinden ze juist mooi. Je helpt ze alleen maar, dit is koren op de molen voor ze. Dat gedrag zit er van jongs af aan al in, daar groeien ze mee op, die staan als kleuter in de zandbak al verbaal en fysiek te vechten met elkaar”, vervolgde de voormalig PSV’er, die tijdens het WK in 1978 de finale verloor van Argentinië.

Poortvliet vindt het gedrag niet bij de professional Van Gaal passen. “Van Gaal denkt overal over na en laat niets aan het toeval over, dat benadrukt hij vaak genoeg, maar hij trapt hierin. Dat vind ik echt ongelofelijk”, besloot de 19-voudig Oranje-international.

Eens met Poortvliet?

  • 100%
  • Nee hoor
3581+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie