Van Dijk laat geschrokken Klopp sprakeloos: “Wat kan ik nog zeggen?”

Foto: Van Dijk laat geschrokken Klopp sprakeloos: “Wat kan ik nog zeggen?”

Liverpool FC sloeg vandaag een enorm modderfiguur. Waar vorige week nog met 7-0 werd gewonnen van Manchester United, bleek vandaag het bescheiden Bournemouth met 1-0 te sterk.

Tot ontsteltenis bij trainer Jürgen Klopp, die na afloop naar woorden moest zoeken. “Wauw, wat kan ik nog zeggen”, opent de Duitser bij BT Sports, na de nederlaag tegen de nummer 17 van de Premier League. “We zaten eigenlijk nooit echt in de wedstrijd. We leken in de eerste helft dominant, maar elke keer gaven we de bal op het verkeerde moment. En dat tegen een team dat erg compact speelt.”

De tactiek van Bournemouth pakte goed uit, erkent Klopp. “Ze hadden precies wat ze wilden. Elke keer konden ze gaan counteren. De ruimtes die we weggaven waar zo duidelijk. Alles lag open. Wij konden de uitdaging om de kleine ruimtes achter hun defensie te zoeken niet aan. We kwamen er maar niet doorheen. En dan komen we ook nog met 1-0 achter…”

Kritiek op Van Dijk

Bij de winnende goal van Phillip Billing zag met name Virgil van Dijk er absoluut niet goed uit. “Dat doelpunt, dat was gewoon te verdedigen. Ze kunnen er zo helemaal doorheen. Ze passen de bal, wij dekken de ruimtes niet af. Die laatste bal moet ook te verdedigen zijn”, foetert Klopp tot slot. Mohamed Salah schoot tot overmaat van ramp nog een penalty hoog over en naast, tien minuten voor tijd.

Crystal Palace
Manchester City
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 18:25.

Van Dijk is over de top

  • Eens
  • Oneens
1432+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie