Van der Sar spreekt zich uit over Ajax-terugkeer Blind

Foto: Van der Sar spreekt zich uit over Ajax-terugkeer Blind

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft toegegeven dat Daley Blind niet bij Ajax door de voordeur vertrokken is. Dat vertelde Van der Sar aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo. Het contract van de verdediger werd eind december ontbonden, waarna Blind vervolgens transfervrij tekende bij Bayern München.

“Daley is een fantastische jongen die veel heeft betekend voor Ajax. Hij had een goed afscheid bij Ajax moeten hebben en dat is niet gebeurd”, gaf Van der Sar toe bij Rondo. Daarin ging de algemeen directeur ook in op de onderlinge verstandshouding tussen Alfred Schreuder en Blind. “De relatie was niet sprankelend, nee”, waarmee Van der Sar min of meer aangaf dat het een reden is geweest voor Blind om te vertrekken.

Van der Sar neemt het zichzelf kwalijk dat het vertrek van Blind zo heeft moeten gaan en stelt dat hij het anders had moeten oplossen. “Waarom we niet met elkaar zijn gaan zitten om het op te lossen? Dat is een goed punt. Dat had ons bij elkaar kunnen brengen, ja. In eerste instantie zijn de technische mensen daarvoor, maar uiteindelijk ben ik als algemeen directeur overal voor verantwoordelijk.”

Toch ziet Van der Sar Blind niet na dit seizoen alweer terugkeren in Amsterdam. Volgens de algemeen directeur is de linksbackpositie bij Ajax nu voorzien. “We hadden met Owen Wijndal al voorgesorteerd op de leeftijd van Daley en Jorrel Hato wordt ook langzaam gebracht. Op dat vlak denk ik dat die boot gepasseerd is.”

Moet Ajax komende zomer Blind juist wel terughalen?

  • Ja
  • Nee
1236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie