Van der Gijp en Derksen laken Ronaldo: ‘Dat is niveau Kozakken Boys’

Foto: Van der Gijp en Derksen laken Ronaldo: ‘Dat is niveau Kozakken Boys’

René van der Gijp snapt niet dat Cristiano Ronaldo een transfer overweegt naar Al-Nassr. Bij de Saudische club ligt naar verluidt een tweejarig contract klaar voor de Portugees, waarbij hij tweehonderd miljoen euro aan salaris per jaar kan opstrijken. Van der Gijp raadt bij de Oranjewinter Ronaldo af om naar Saudi-Arabië te gaan en vindt dat de aanvaller kritisch in de spiegel moet kijken.

Volgens Van der Gijp zit er helemaal geen gedachtegang achter het toekomstbesluit van de Portugees. “Daar is niet over nagedacht en dat vind ik echt heel stuitend. Dat zijn hele omgeving, ik haal zijn zus, broer en management erbij, er niet over nagedacht heeft hoe ze zijn glansrijke carrière, die helemaal nergens over ging met vijf gouden schoenen (ballen, red.), duizend wedstrijden, 890 goals…”

Van der Gijp vindt het verbazingwekkend dat niemand in de omgeving van Ronaldo heeft nagedacht over het einde van zijn carrière. “Hoe gaan we het aanpakken op het moment dat het minder wordt? Hoe gaan we jou ook nog aan een ontiegelijk mooi einde helpen?”

Derksen kritisch op Ronaldo

Volgens Johan Derksen heeft Ronaldo er ook geen moment over nagedacht. “Die gaat er maar vanuit dat hij er moet staan en die zit in een fase van zijn carrière dat het allemaal wat minder gaat. Wat je ziet is dat als er een vrij onbekende vervanger van hem in het veld komt (Gonçalo Ramos, red.), het hele elftal lekkerder speelt. Dat heb je vaak als een hele dominante man wegvalt, dat er andere mensen opbloeien. Die trainer (Fernando Santos, red.) zit natuurlijk met een geweldig probleem dat hij een onsympathieke maatregel moet nemen, want het is niet meer hard te maken dat hij altijd in de basis staat.”

Van der Gijp vindt het dan ook zonde dat de carrière van Ronaldo in mineur lijkt te eindigen. “Je laat als manager toch niet toe dat hij twee jaar gaat voetballen met de lamme en de blinde? Hij speelt echt met jongens van het niveau Kozakken Boys. Dat is echt pijnlijk. Het gaat helemaal nergens over. Neem toch afscheid bij Sporting Portugal, lekker man.”

Waar moet Ronaldo gaan voetballen?

  • Al-Nassr
  • In de MLS
  • Bij een Europese club
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie