‘Van de Beek-transfer in de steigers’

Foto: ‘Van de Beek-transfer in de steigers’

De toekomst van Donny van de Beek ligt mogelijk op de Spaanse velden. Real Sociedad lijkt voornemens om de middenvelder van Manchester United in de winter alsnog aan de selectie toe te voegen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Real Sociedad wil doorpakken

Van de Beek werd afgelopen zomer al nadrukkelijk genoemd bij Real Sociedad. De Spaanse club slaagde er niet in om een akkoord te bereiken met Manchester United, dat ook geen andere bestemming voor hem wist te vinden. Het heeft er alle schijn van dat er in januari alsnog een transfer gaat plaatsvinden.

Spaanse media linken Van de Beek nu opnieuw aan Real Sociedad. De clubleiding voelt zich hierbij gesteund door Imanol Alguacil, die als trainer van de Basken ‘ja’ zou hebben gezegd tegen diens komst. Intern zouden er geen twijfels zijn over de voormalig sterkhouder van Ajax.

Van de Beek heeft in Manchester nog een contract tot de zomer van 2025. Real Sociedad zal om die reden een deal moeten sluiten met United, maar na drieënhalf jaar zonder al te veel speeltijd lijkt dat een haalbare kaart.

Terugkeer naar Ajax?

In de podcast Kick-Off brengt Mike Verweij zijn naam ook in relatie tot Ajax. De clubwatcher ziet in hem een aanwinst, hoewel hij weinig speelritme heeft. “In dit Ajax ben je al snel een versterking en ze zoeken op het middenveld naar versterking. Het middenveld is niet in balans”, zo luidt diens reactie.

Moet Ajax ook een poging wagen?

  • Ja
  • Nee
2111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie