Van Basten wil buitenspelregel veranderen: ‘Stoor me er al jaren aan’

Foto: Van Basten wil buitenspelregel veranderen: ‘Stoor me er al jaren aan’

In de 81e minuut leek niet FC Barcelona, maar Real Madrid er met de winst vandoor te gaan in El Clásico. Maar een uitgestoken schouder van Marco Asensio zorgde ervoor dat het doelpunt op enkele centimeters werd afgekeurd. Oud-voetballer Marco van Basten, tegenwoordig analist bij Ziggo Sport, is zoals bekend progressief als het gaat om de verandering van onder andere de buitenspelregel. 

Van Basten is klaar met buitenspel

Van Basten, die de El Clásico analyseerde bij Ziggo, is helemaal klaar met de buitenspelregel en de oud-international vindt dat de voetballiefhebber meer plezier zou beleven aan het spelletje zónder: “Heb je weer zo’n situatie waar je miraculeus buitenspel staat. Ik heb al vaker gezegd die buitenspelval, Waar je nu met een vinger buitenspel kan staan, moet je eigenlijk volledig buitenspel staan, want dan heb je veel meer écht iemand buitenspel gezet. Dat scheelt ook heel veel doelpunten en doelpunten zijn de leuke dingen van het voetbal”, geeft de 3-voudige Ballon d’Or winnaar aan. 

Van Basten stoort zich dan ook regelmatig aan de huidige buitenspelregel: “Ik vind het een hele slechte regel al jaren.” Een tijdje geleden heeft hij FIFA-baas Gianni Infantino een bericht gestuurd over een mogelijke verandering van die regel. Maar veel zin heeft het allemaal niet volgens Van Basten: “Dat duurt jaren. Die Amerikanen gaan nu wel wat doen, die steken gelijk ergens energie in. Maar in Europa met de FIFA, dat duurt allemaal heel lang.”

Benzema over the hill?

De oud-Ajacied is niet alleen kritisch over de buitenspelregel, ook de Franse spits Benzema moet het ontgelden: “Als ik zo’n Benzema zie lopen, daar getuigt niet echt uit van: we gaan er volle bak voor. Ik vond hem matig overkomen.” Vervolgens wordt de oud-spits gevraagd of Benzema dan aan het einde van zijn Latijn is: “Hij is 35. Ik vond wel dat daar een beetje energie in kon. Benzema maakt meer de indruk dat hij aan het einde van zijn carrière is dan Lewandowski”, besluit de 58-jarige Utrechter.

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
196+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie