Valentijn Driessen: “Wie is de beste, Ten Hag of Slot?”

Foto: Valentijn Driessen: “Wie is de beste, Ten Hag of Slot?”

Valentijn Driessen clashte afgelopen weekend nog lichtelijk met Arne Slot op de persconferentie na het duel met FC Groningen (1-0), maar dat de Feyenoord-trainer goed werk verricht in Rotterdam kan ook de journalist van De Telegraaf toch niet ontkennen. Driessen noemt Slot ‘samen met Erik ten Hag de vaandeldragers van het Nederlandse trainersgilde’.

“Ten Hag is een stap verder in zijn carrière dan Slot, maar wie van de twee is de beste? Die vraag zal komende jaren regelmatig worden gesteld”, opent Driessen zijn column in de ochtendkrant. “De prijzenkast van Ten Hag is goed gevuld en die van Slot is leeg. Internationaal reikte Ten Hag met Ajax tot de halve finale van de Champions League en plaatste Slot zich voor de finale van de Conference League. Ten Hag zit op het niveau-Manchester United, Slot werd benaderd door Leeds United. Ten Hag bewijst in Manchester met vedetten van wereldklasse te kunnen omgaan. Het netjes afserveren van een wereldster als Ronaldo getuigt van een knap staaltje management. Slot werkt tot dusver met subtoppers. Hoe hij met gearriveerde vedetten omgaat, zal pas in de toekomst blijken.”

Toch ‘kan de prestatie van Slot bij Feyenoord ook hoger aangeslagen worden dan die van Ten Hag met Ajax’, stelt Driessen. “Bij die beide clubs groeit de geldboom tot in de hemel, terwijl in De Kuip slechts een geldstruik beschikbaar is. Daarnaast is het Slot gelukt om zijn ploeg een volledige metamorfose te laten ondergaan en het intensieve aanvalsspel te laten spelen dat hij voor ogen heeft. Met kwalitatief mindere spelers. Dit huzarenstukje flikt hij dit seizoen opnieuw met zeven nieuwe basisspelers. Terwijl de selectie aan de bovenkant werd afgeroomd, zet Slot weer zijn voetbalhandtekening onder Feyenoord.”

‘Van Gaal-trekjes’

Driessen stoort zich daarentegen wel aan ‘de communicatieve trucjes’ van Slot, met name ten opzichte van de scheidsrechters. En: “Regelmatig zet Slot de bijzondere prestaties van Feyenoord af tegen de portemonnee die door Ajax en AZ zijn getrokken om de selectie te versterken. Een zinloze vergelijking. Tot slot, hij wil niets weten van suggesties dat Feyenoord het spreekwoordelijke geluk van een aanstaande kampioen en/of arbitrale meevallers heeft. Het woord ’kampioen’ lijkt zelfs besmet in deze fase. Het zijn kleine Louis van Gaal-trekjes. Weliswaar is Slot een bezeten trainer, een controlfreak; hij heeft die zogenaamde handigheidjes helemaal niet nodig. Sluit hij eenmaal aan bij het niveau van Erik ten Hag, dan doorziet iedereen zulke opzichtige trucjes en kunnen ze zomaar tegen Slot gaan werken.”

Wint Feyenoord de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie vind jij een betere trainer?

  • Ten Hag
  • Slot
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:05
758+
Kylian Mbappé wilde Oranje kapotmaken
22:00
15+
‘Ik heb er al over gesproken met Ten Hag’
21:49
33+
Lieke Martens vertelt over relatie met Benjamin van Leer
21:48
243+
Fábio Silva: “Als het aan mij ligt…”
21:13
279+
Henk Fraser: ‘Ik verbaas me er wel over’
21:00
183+
EXCLUSIEF: Ten Hag kan droom in ijskast zetten
20:32
317+
De Veendam-kapiteins die met het zinkende schip ten onder gingen
20:14
70+
Jong Oranje heeft geen kind aan Jong Noorwegen
20:00
1314+
EXCLUSIEF: Topclubs zien Kudus niet zitten
19:43
348+
Blind klopte op hoteldeur om excuses aan te bieden
19:27
423+
Orkun Kökcü en Santiago Giménez naar zelfde club?
19:14
233+
Valentijn Driessen onthult waarom zijn telefoon ‘ontplofte’ na Frankrijk-Oranje
18:49
122+
Schmidt dolgelukkig: “Benfica daarin de grootste exponent in het voetbal”
18:35
481+
Nigeriaanse media zagen Calvin Bassey bij de enkels af
18:21
152+
Van Hanegem baalt van ‘één van de beste Feyenoord-spelers’: “Laat het niet zien”
18:11
86+
Varane onthult bij welke club hij zijn carrière wil beëindigen
18:00
1721+
‘Arne Slot heeft escaperoute bij Feyenoord afgesproken’
17:48
87+
Silva: “Hij was een hele belangrijke reden om naar PSV te komen”
17:34
523+
‘Kipkerrie-gate blijkt compleet broodjeaapverhaal’
17:20
117+
‘Probeer Klassieker koste wat kost te halen, maar moet ook aan mezelf denken’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie