Valentijn Driessen: “Wie is de beste, Ten Hag of Slot?”

Foto: Valentijn Driessen: “Wie is de beste, Ten Hag of Slot?”

Valentijn Driessen clashte afgelopen weekend nog lichtelijk met Arne Slot op de persconferentie na het duel met FC Groningen (1-0), maar dat de Feyenoord-trainer goed werk verricht in Rotterdam kan ook de journalist van De Telegraaf toch niet ontkennen. Driessen noemt Slot ‘samen met Erik ten Hag de vaandeldragers van het Nederlandse trainersgilde’.

“Ten Hag is een stap verder in zijn carrière dan Slot, maar wie van de twee is de beste? Die vraag zal komende jaren regelmatig worden gesteld”, opent Driessen zijn column in de ochtendkrant. “De prijzenkast van Ten Hag is goed gevuld en die van Slot is leeg. Internationaal reikte Ten Hag met Ajax tot de halve finale van de Champions League en plaatste Slot zich voor de finale van de Conference League. Ten Hag zit op het niveau-Manchester United, Slot werd benaderd door Leeds United. Ten Hag bewijst in Manchester met vedetten van wereldklasse te kunnen omgaan. Het netjes afserveren van een wereldster als Ronaldo getuigt van een knap staaltje management. Slot werkt tot dusver met subtoppers. Hoe hij met gearriveerde vedetten omgaat, zal pas in de toekomst blijken.”

Toch ‘kan de prestatie van Slot bij Feyenoord ook hoger aangeslagen worden dan die van Ten Hag met Ajax’, stelt Driessen. “Bij die beide clubs groeit de geldboom tot in de hemel, terwijl in De Kuip slechts een geldstruik beschikbaar is. Daarnaast is het Slot gelukt om zijn ploeg een volledige metamorfose te laten ondergaan en het intensieve aanvalsspel te laten spelen dat hij voor ogen heeft. Met kwalitatief mindere spelers. Dit huzarenstukje flikt hij dit seizoen opnieuw met zeven nieuwe basisspelers. Terwijl de selectie aan de bovenkant werd afgeroomd, zet Slot weer zijn voetbalhandtekening onder Feyenoord.”

‘Van Gaal-trekjes’

Driessen stoort zich daarentegen wel aan ‘de communicatieve trucjes’ van Slot, met name ten opzichte van de scheidsrechters. En: “Regelmatig zet Slot de bijzondere prestaties van Feyenoord af tegen de portemonnee die door Ajax en AZ zijn getrokken om de selectie te versterken. Een zinloze vergelijking. Tot slot, hij wil niets weten van suggesties dat Feyenoord het spreekwoordelijke geluk van een aanstaande kampioen en/of arbitrale meevallers heeft. Het woord ’kampioen’ lijkt zelfs besmet in deze fase. Het zijn kleine Louis van Gaal-trekjes. Weliswaar is Slot een bezeten trainer, een controlfreak; hij heeft die zogenaamde handigheidjes helemaal niet nodig. Sluit hij eenmaal aan bij het niveau van Erik ten Hag, dan doorziet iedereen zulke opzichtige trucjes en kunnen ze zomaar tegen Slot gaan werken.”

Wint Feyenoord de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie vind jij een betere trainer?

  • Ten Hag
  • Slot
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:27
13+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
19:14
12+
Hato blikt terug op moeizaam seizoen Ajax: ‘Deed iets met me’
18:50
21+
Ultee over verrassende job: “Zo’n trainer haal je met mij binnen”
18:30
9+
‘Absolute Premier League-smaakmaker had nu voor Brighton kunnen spelen’
18:10
178+
‘Groot nieuws uit Spanje: Real Madrid neemt afscheid van Modric’
17:50
87+
Farioli krijgt vragen over Ajax: “Of ik me kan focussen op Nice?”
17:30
42+
Gigantische flater voor Arsenal-fans die Spurs toejuichen
17:10
49+
‘Nagelsmann laat twee grote namen buiten EK-selectie’
17:00
185+
Heimwee hield Ajax-beul tegen: “Had naar PSV gekund”
16:50
322+
“Mbappé tekent voor vijf jaar bij Real Madrid”
16:30
117+
UEFA is protesterende spelers zat en voert nieuwe regel in bij EK
16:10
258+
‘Hoofdpijndossier Ajax kan opgelost worden in Frankrijk’
15:50
32+
Willem II gaat met oude bekende als technisch directeur Eredivisie in
15:31
157+
‘Zeer verrassende Tuchel-wending bij Bayern’
15:11
110+
‘United vindt Ten Hag-opvolger in Premier League’
15:00
22+
Anderlecht wordt KAMPIOEN van België | Vraag van Aad
14:46
174+
‘Prachttransfer lonkt voor Yuki Sugawara’
14:30
349+
Fabrizio Romano deelt slecht transfernieuws voor Feyenoord
14:17
889+
‘Feyenoord stort als kaartenhuis in elkaar’
14:00
562+
Waarom PSV Ibiza-zuipfestijn verkiest boven fair competitieslot
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie