Valentijn doet bizarre onthulling over ontslagmoment Schreuder

Foto: Valentijn doet bizarre onthulling over ontslagmoment Schreuder

Alfred Schreuder werd na Ajax – FC Volendam (1-1) ontslagen. Althans, zo leek het. Volgens Valentijn Driessen kreeg de coach in de rust van het duel (!) al zijn congé.

“Mijn laatste nieuws is dat hij véél eerder al ‘de zak heeft gekregen’. Hij is er in de rust uitgevlogen. Dat meen ik”, opent Driessen in de podcast Kick Off, van De Telegraaf. “In de rust is er een telefoontje van Ajax gegaan naar Ruud Brood. En dié heeft te horen gekregen dat zijn dienstverband bij Ajax niet zou doorgaan: hij was namelijk de beoogde assistent van Alfred Schreuder. De andere beoogde assistenten waren John Heitinga en René Meulensteen: dus Ajax volgde een twee-sporen-beleid.”

Als Ajax had gewonnen van Volendam, zou Brood als extra assistent zijn aangesteld. Maar nu Ajax níét won, gaan Heitinga en Meulensteen het stokje als interims overnemen van Schreuder. “Maar Edwin van der Sar, Gerrie Hamstra én Klaas-Jan Huntelaar waren waarschijnlijk zó ontevreden dat zij hebben gezegd: einde verhaal. Die hebben Brood afgebeld in de rust. Schreuder mocht nog wél de tweede helft doen, maar die was toen al ontslagen.”

‘Besluit om Schreuder eruit te knikkeren volkomen juist’

Over het ontslag van Schreuder zei Driessen eerder al: “De spelersgroep was helemaal klaar met Schreuder en weigerde tot het gaatje te gaan om hem te redden. Het gebrek aan overtuiging was dodelijk, evenals de tactische keuzes van Schreuder en de gelatenheid achteraf van iedereen. Hoe zwak, onzichtbaar en weinig recht van spreken Van der Sar & co misschien ook hebben; hun besluit om Schreuder eruit te knikkeren na de blamage tegen Volendam is volkomen juist.”

Geloof jij dat Schreuder in de rust al is ontslagen?

  • Ja
  • Nee
2509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie