Vader Koopmeiners: “Wout wist het ook niet”

Foto: Vader Koopmeiners: “Wout wist het ook niet”

Wout Weghorst schoot het Nederlands elftal op het WK langszij tegen Argentinië (2-2), maar van afgesproken werk was geen sprake. Dat onthult Remco Koopmeiners, de vader van aangever Teun.

In de elfde minuut van de blessuretijd kreeg Oranje een vrije trap op een mooie positie. Teun Koopmeiners leek aan te leggen voor een laatste poging, maar koos voor een pass op Weghorst, die een verlenging uit het vuur sleepte. Senior reageert in de Cor Potcast als volgt: “Ik ben zeker trots op Teun op dat soort momenten, maar vooral als ik het verhaal erachter hoor. Dan zeg ik: zo, dat is wel gedurfd gedaan hoor.”

“Het verhaal is namelijk dat het niet afgesproken is op dat moment, om het zo te doen”, aldus vader Koopmeiners. “Cody Gakpo en Teun beslissen dat zelf op dat moment. Wout wist ook niet dat het ging gebeuren. Dat is dus ook fantastisch gedaan door hem, want het is ook nog eens op zijn verkeerde been. Wat goed is van Wout is dat hij er klaar voor is, want ze hebben er natuurlijk wel op geoefend op de training.”

‘Oelewapper’

De fiere voetbalvader vervolgt: “Wat nog wel interessant is als je de beelden terugkijkt, is dat duidelijk is dat Teun niet naar Wout kijkt omdat hij niets wilde verraden aan de spelers in de Argentijnse muur. Je ziet Cody en Teun de hele tijd praten. Kan het? Nee, het kan niet, Messi staat in de weg. Uiteindelijk loopt Messi weg en kan het. Dat vind ik best stoer van Teun, want hij realiseert zich ook dat als het misgaat hij niet meer hoeft terug te komen naar Nederland en beter meteen naar Bergamo kan vliegen.”

Koopmeiners senior besluit: “Stel dat het misgaat, dan ben je de grootste oelewapper die er is… Als je erover nadenkt is het waarschijnlijk veel gevaarlijker dan weer zo’n vrije trap op doel, maar zo wordt het natuurlijk niet beleefd. Dat hij daarna ook nog de penalty erin schiet, is natuurlijk ook heel gaaf.”

Scoort Koopmeiners tegen Sampdoria?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had u dit gedurfd?

  • Ja
  • Nee
229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie