‘Vader Ajax-miskoop moet ingrijpen’

Foto: ‘Vader Ajax-miskoop moet ingrijpen’

Ajax betaalde in de voorbije zomertransferwindow een recordbedrag van meer dan dertig miljoen euro aan Tottenham Hotspur voor Steven Bergwijn. Die begon als een speer in de Johan Cruijff ArenA, maar zakte even later wel héél ver terug. En het is niet zo dat de buitenspeler onder trainer John Heitinga veel verbetering toont.

Wat hij wel toont is frustratie, hebben ook de heren journalisten van De Telegraaf gezien. In de podcast Kick-off zegt Mike Verweij (die Bergwijn overigens géén miskoop vindt): “Ik heb de eerste wedstrijden van het seizoen gezien. Tegen Sparta dacht je een beetje verbetering te zien, maar tegen Vitesse en Union Berlin was het even slecht als in de weken daarvoor. Dat sprankje hoop dat Heitinga ongetwijfeld ook heeft gehad, is weer de grond in geboord.”

Toch heeft de aanvaller volgens de journalist aan het begin van het seizoen (en ook bij het Nederlands elftal) laten zien dat hij wel degelijk kwaliteiten heeft. Maar bovenal is de international gefrustreerd: in de uitwedstrijd tegen Union raakte hij betrokken bij een opstootje en tegen Vitesse probeerde hij Million Manhoef op de hakken te trappen. Verweij: “Hij wilde hem een tikje geven, een gele kaart incasseren. Ik denk dat hij vol frustratie zit.”

‘Bergwijn-senior moet ingrijpen’

Valentijn Driessen: “Die jongen loopt gewoon gefrustreerd rond. Dat heeft hij voor een gedeelte natuurlijk aan zichzelf te danken, maar ook de omgeving… en Ajax draait niet. Hij is geen speler die Ajax bij de hand neemt om de hemel te bestormen. Ik denk dat er een knop om moet.” Maar… hoe dan? De televisiepersoonlijkheid wijst naar de omgeving van Bergwijn: “Volgens mij is zijn vader een belangrijk persoon. Vertel die jongen de waarheid en laat hem doen wat hij moet doen. Ik heb het idee dat hij moeite heeft om pijn te lijden. Om alles te laten voor het voetbal. Dat er meerdere leuke dingen zijn. Van buitenaf lijkt het alsof voetbal bijzaak is en niet de hoofdzaak.”

Moet de omgeving van Bergwijn ingrijpen?

  • Ja
  • Nee
2017+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie