Utrecht wervelt in tweede helft naar grote zege op PEC

Foto: Utrecht wervelt in tweede helft naar grote zege op PEC

FC Utrecht heeft in eigen huis een driepunter gescoord tegen PEC Zwolle. De eerste en tweede helft vormden een groot contrast. Na het saaie eerste bedrijf konden de thuisfans na de pauze volop genieten. Utrecht scoorde liefst vijf keer en boekte een grote overwinning.

FC Utrecht wint met 5-1 van PEC Zwolle in Eredivisie

Beide ploegen hoopten afgelopen zondag op meer tegen een traditionele topclub in Nederland. FC Utrecht gaf in De Kuip een 2-0 voorsprong weg, en verloor met 4-2. PEC Zwolle had kansen om Ajax pijn te doen, maar liep toch tegen een 1-3 nederlaag aan. De VAR keurde twee Zwolse doelpunten af, tot grote frustratie van aanvoerder Bram van Polen. De openingsfase in De Galgenwaard was niet bepaald spectaculair: beide ploegen creëerden maar weinig kansen.

Saaie eerste helft

De grootste mogelijkheid kwam er voor Victor Jensen. In scoringspositie raakte hij de bal niet goed, tot verrassing van keeper Jasper Schendelaar. De bal eindigde zachtjes tegen de paal. Na de saaie eerste helft besloten beide trainers in de te grijpen. Mark van der Maarel, Isac Lidberg en Oscar Fraoulo kwamen er bij Utrecht in voor Niklas Vesterlund, Othmane Boussaid en Can Bozdogan. De aangeslagen Van Polen werd afgelost door Sylvester van der Water.

Na de pauze gaat het los

De thuisploeg stormde vervolgens de kleedkamer uit, waarna een zeer vermakelijke tweede helft volgde. Lidberg kopte op de paal, waarna Sam Lammers er als de kippen bij was en de rebound van dichtbij maakte. Twee minuten later konden de Utrecht-fans weer juichen. Na balverlies van PEC op het middenveld kon Jens Toornstra oprukken. De ervaren middenvelder besloot een poging van afstand te wagen en met succes: hij schoot op fraaie wijze de 2-0 binnen.

Kon PEC dan nog iets terug doen? Ja, dat deden de bezoekers na een uur spelen. Spits Lennart Thy lepelde de bal slim binnen en maakte zo de openingstreffer: 2-1. Reden voor Utrecht om weer wat gas bij te geven. Het was Lidberg die het op de heupen kreeg. Eerst kreeg hij de bal van een andere invaller, Fraulo, en schoof rustig binnen.

Twee minuten later vond de Zweedse spits opnieuw het net. Dit keer kon Jensen het niet afmaken. De bal kwam bij Lidberg, die zijn spitsen instinct lieten gelden en de 4-1 maakte. Hij was dat zover niet bepaald gelukkig bij Utrecht en is momenteel tweede keuze achter Lammers, maar Lidberg bewees hier zeker over kwaliteiten te beschikken.

Zo liep de score toch nog hoog op. De invallers bleven het doen voor Utrecht: het slotakkoord was voor Adrian Blake, de Engelsman die zijn eerste treffer in de Eredivisie produceerde. Zo eindigde het in 5-1, en wipten de Domstedelingen weer over Sparta Rotterdam naar de achtste plaats. PEC weet weer niet te winnen en zag Heracles Almelo woensdagavond de 13e plek overnemen.

Scoreverloop: 1-0 (47′) S.Lammers, 2-0 (49′) J.Toornstra, 2-1 (60′) L.Thy, 3-1 (77′) I.Lidberg, 4-1 (79′) I.Lidberg, 5-1 (87′) A.Blake

Zie je Utrecht als favoriete in de play-offs?

  • Zeker
  • Nee, een andere club
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:10
3+
‘Xavi Simons heeft nieuwe club bepaald’
19:00
7+
Van der Meijde oog in oog met hooligans: “Ik had echt een probleem gehad”
18:50
39+
‘Aanstaande ‘Twente-sensatie’ zou ook geschikt zijn voor Ajax of Feyenoord’
18:30
53+
‘Transferstrijd barst los rond Xavi Simons’
18:10
14+
Hartstocht op de Arnhemse tribunes: “Dan zie je hoe de club in elkaar steekt”
17:50
116+
Domper bij afscheidswedstrijd Slot in De Kuip
17:30
128+
‘Daarom gaat Kroes tóch weer samenwerken met Van Praag’
17:11
280+
‘Vreemde Slot-actie van Geertruida’
17:00
187+
Waarom Ajax ‘gewoon’ vijfde wordt in de Eredivisie
16:45
44+
Lex Immers maakt opvallende move: “Wilden al langer de stap zetten”
16:30
610+
Kaapt Feyenoord Ajax-deal?
16:15
61+
KNVB strikt Adil Ramzi: “Trots om met grootste talenten aan de slag te gaan”
16:14
0+
Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain
15:58
315+
‘Schandalig Oranje-besluit Ronald Koeman’
15:43
165+
Driessen wuift ‘dertien in een dozijn-transfer’ weg voor Slot
15:28
709+
Henk Spaan doet boekje open over ‘transferleugenaar’ Slot
15:13
706+
‘Van ‘t Schip-wending op komst bij Ajax’
15:00
16+
Real Madrid wint de Champions League | Vraag van Aad
14:45
484+
‘PSV mikt op drietal versterkingen’
14:30
297+
‘Dreun voor Matthijs de Ligt’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie