Utrecht-directeur spreekt van misverstand over hoge salaris directie

Soccernews

Tijdens het praatprogramma van [i]Voetbal International[/i] werd bekend dat de salarissen van de directie heel hoog zijn bij FC Utrecht. Wilco van Schaik, algemeen directeur van de Domstedelingen, spreekt echter van een misverstand.

“Het totaalbedrag aan salariskosten voor de directie van 1.4 miljoen euro klopte. Echter is enige nuance en nadere precisiering wel op z’n plaats. Het bedrag is te hoog voor een voetbalbedrijf als FC Utrecht in relatie tot de omzet en resultaten. Dat is een juiste constatering van de redactie van het programma en het voetbalblad dat morgen de salariscijfers van de verschillende voetbalclubs presenteert”, aldus Van Schaik.

“Echter, hierin zijn opgenomen de drie salarissen en de twee eenmalige afkoopsommen van de voormalige directieleden die vorig seizoen nog (deels) werkzaam waren bij FC Utrecht”, ging Van Schaik zijn verhaal verder op de officiële website van FC Utrecht.

“Deze kosten beslaan bijna 90% van de totale uitgaven van directiesalarissen en zijn volledig in het afgelopen boekjaar genomen. De afkoopsom van de voormalig algemeen directeur/voorzitter werd overigens al in het boekjaar 2010/’11 in de cijfers opgenomen en is niet in eerdergenoemd bedrag opgenomen. Ik denk dat deze uitleg zeker naar onze supporters, fans en businessrelaties op z’n plaats is.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie