Ultee voorspelt verrassende Oranje-speler: ‘Durf te zeggen dat hij het gaat halen’

Foto: Ultee voorspelt verrassende Oranje-speler: ‘Durf te zeggen dat hij het gaat halen’

Sjors Ultee schoof deze week aan bij Milan van Dongen en Fresia Cousino Arias in hun ESPN-rubriek De Bus Parkeren. Aldaar stak de huidige coach van SC Cambuur uitgebreid de loftrompet uit voor Zian Flemming, die afgelopen zomer voor 2,5 miljoen euro van Fortuna Sittard naar Millwall vertrok.

‘Durf wel te zeggen dat Zian Flemming Oranje gaat halen’

Als Ultee wordt gevraagd te kiezen tussen Flemming en Burak Yilmaz, hoeft hij niet lang te twijfelen. “Burak is een geweldig grote speler, maar Zian heeft ook een heel groot aandeel gehad in mijn succes vorig jaar. Dus alleen al als dank daarvoor ben ik verplicht Zian te noemen. Maar hoe hij het doet is echt geweldig.”

Na 36 wedstrijden voor Millwall in de Championship staat Flemming al op dertien goals en twee assists. “Ik heb het volgens mij al ergens heel voorzichtig genoemd, maar het zou mij niet verbazen als Zian ooit nog gewoon in Oranje komt. Als je jezelf zo snel doorontwikkelt… Ik denk dat hij sowieso in de Premier League gaat spelen. Met Millwall of zonder Millwall. Ik denk dat hij zo opvalt en er is daar geld zat.”

Ultee benoemt Flemming tot ‘op en top prof’. “Zijn hele lifestyle. Zijn hele brede scala aan kwaliteiten. Het scoren. Een teamspeler. De hele combinatie. Ik weet niet of Zian het vervelend vindt dat ik het zeg, maar ik zou wel durven zeggen dat hij Oranje gaat halen.”

Door naar de Premier League?

Zijn trainer bij Millwall, Gary Rowett, voorspelde al dat Flemming spoedig doorverkocht zal worden aan een Premier League-club. “Zian is dit seizoen al heel vaak belangrijk voor ons geweest. Hij is een heel intelligente speler en heeft aan een paar woorden genoeg om te begrijpen wat er moet gebeuren.”

“Hij is echt een heel goede speler, zeker voor de prijs waarvoor we hem hebben gehaald. Ik ben echt heel blij met Zian. Hij is namelijk een echte teamplayer. Ik verwacht hem eens in de Premier League terug te zien. We werken er heel hard voor om ervoor te zorgen dat hij daar met ons kan spelen. Maar Zian heeft hoe dan ook de kwaliteiten om een keer de stap te kunnen maken.”

Flemming gaat Oranje halen

  • Ja
  • Nee
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie