Ultee: “Heb heel erg mijn twijfels of Burak niet veel groter dan de club is”

Foto: Ultee: “Heb heel erg mijn twijfels of Burak niet veel groter dan de club is”

Sjors Ultee sprak zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie uitgebreid over zijn ontslag bij Fortuna Sittard. De trainer vindt de invloed van Burak Yilmaz bij de Limburgers wel erg groot.

Al na drie competitiewedstrijden moest Ultee dit seizoen vertrekken bij Fortuna. Direct doken er verhalen op dat Burak de macht had gegrepen binnen de club. Zowel de Turkse routinier als het clubbestuur ontkenden daar, maar volgens Ultee was bij de komst van de spits al duidelijk dat hij zijn stempel zou gaan drukken.

“Ik vond het totaal niet vervelend om met hem samen te werken”, begon Ultee in het ESPN-programma. “Maar ik heb het al een paar keer eerder aangehaald: niemand is groter dan de club, zeggen ze weleens. Ik heb heel erg mijn twijfels, zonder dat er iets kwaads in de zin zit, of Burak Yilmaz niet veel groter dan de club is.”

“Bescheiden, behulpzaam en prettig om mee te werken”

Ondanks dat dat niet direct de schuld is van Burak, leverde het een onnatuurlijke situatie op. “Hij was heel bescheiden, behulpzaam en prettig om mee te werken. Maar ik kan me voorstellen dat het als medespeler heel gek is als er iemand naast je komt zitten waarvan je weet dat hij een van de beste vrienden van de eigenaar is”, stelde Ultee.

Ultee benadrukte dat Burak de opstelling nooit bepaalde. “Maar iemand als Zian Flemming had vorig seizoen ook echt wel invloed op onze speelwijze. Want ik geloof dat een team dat niet achter de speelwijze staat niet presteert, dus als trainer overleg je met je spelers. Dat is wat anders dan bepalen. Ik zal nooit aan een speler vragen wie er moet spelen. Dus overleggen, ja, maar beslissen, absoluut niet. En dat is ook nooit aan mij gevraagd.”

TIP: 4.10 als Fortuna bij Vitesse zegeviert!

Is zijn invloed te groot?

  • Echt wel
  • Niet per se
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie