Uitslagen Staatsloterij Eredivisie (zaterdag)

Soccernews

[img align=left]uploads/logo eredivisie[/img]Gisteravond zijn er vier wedstrijden in de Eredvisie gespeeld. Zo mochten Ajax en ADO Den Haag hun eerste wedstrijd van het seizoen spelen en moest Heracles Almelo proberen de verassing van vorige week tegen PSV (1-1) voort te zetten in Den Haag tegen ADO. Dat lukte, want de Almeloërs wonnen uit bij ADO Den Haag met 1-2 door 2 doelpunten van de nieuwe Japanse spits Sota Hirayama. De wedstrijd in Friesland tussen SC Heerenveen en Roda JC werd een waar doelpuntenspektakel, 5-4. Ajax wist eenvoudig met 0-2 bij RBC te winnen, Markus Rosenberg scoorde z’n eerste eredivisiegoal.

[b]RBC Roosendaal – Ajax [u]0-2[/b][/u]
0-1 S. Pienaar (’59)
0-2 M. Rosenberg (’85)

[i]Ajax mocht op bezoek in Roosendaal bij RBC. De wedstrijd moest voor de Amsterdammers als voorbereiding gelden voor de belangrijke wedstrijd van woensdag tegen Brondby IF. Maar Ajax kon niet vlammen, ze hielden RBC onder druk maar tot heel veel doelpunten kwam het maar niet. In de 2e helft waren het Steven Pienaar en Markus Rosenberg die Ajax aan de overwinning hielpen. Bij Ajax kon De Jong niet meespelen vanwege een blessure, of hij woensdag fit is is nog de vraag. Positief was de rentree van Mauro Rosales, de Argentijnse rechtsbuiten kwam een kwartier voor tijd in het veld.[/i]

[u][i]Opstelling RBC Roosendaal:[/u][/i] Volders – Fleur (’67 Yaran), Ebbinge, Roumani, Paap – Wau, Daelemans (’70 Basoski), De Lange, Makhout – De Groot, Elkhattabi (’89 Otto)
[u][i]Opstelling Ajax:[/u][/i] Vonk – Trabelsi, Grygera, Escude (’46 Galasek), Emanuelson – Sneijder, Maduro, Boukhari – Pienaar (’81 Heitinga), Rosenberg, Babel (’77 Rosales)

[b]ADO Den Haag – Heracles Almelo [u]1-2[/b][/u]
1-0 G. Den Ouden (’63)
1-1 S. Hirayama (’77)
1-2 S. Hirayama (’84)

[i]Heracles Almelo had in de 1e speelronde verassend genoeg gelijk gespeeld tegen landskampioen PSV. ADO Den Haag kwam niet in actie en voor hun was dit dus de eerste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd kwam pas laat op gang, want pas na ruim een uur maakte Geert Den Ouden de 1-0 voor ADO. Maar toen brak het Almeloos kwartiertje aan, de nieuwe Japanse spits Sota Hirayama kwam in het veld en scoorde vlak daarna de 1-1, waarna hij iets later ook nog de 1-2 binnen kopte. Door deze overwinning staat Heracles Almelo nu op een tweede plaats met 4 punten.[/i]

[u][i]Opstelling ADO Den Haag:[/u][/i] De Vries – Rijaard, Saavedra, Grujic, Rzasa – Rankovic, Van Der Leegte, Stroeve – Verhoek, Den Ouden (’78 El Akchaoui), Elia
[u][i]Opstelling Heracles Almelo:[/u][/i] Pieckenhagen – Jansen, Hoogma (’75 Reekers), Wuytens (’75 Tamerus), Klavan – De Vries, Maas, Hellings (’75 Hirayama) – Höcher, Quansah, Sluijter

5-4 Sergio (’82)

[i]Deze knotsgekke wedstrijd stond in het teken van doelpunten. De vorige editie was geeïndigd in 3-4, deze editie in 5-4. Na 44 minuten was de stand pas 0-1 door een goal van Sonko. Maar op slag van rust scoorden Arouna Kone en Ugur Yildirim nog waardoor de spelers met 1-2 gingen rusten. Na rust begon het spektakel pas echt, binnen 7 minuten (’50 – ’57) scoorde Heerenveen maar liefst drie keer door Samaras, Pranjic en Samaras, diezelfde Samaras maakte een kwartier voor tijd de beslissing door 5-2 te maken. Maar binnen 3 minuten tijd scoorden Gregoor Van Dijk en Sergio van Roda weer tegen waardoor we de laatste 10 minuten ingingen met 5-4, daar bleef het dan ook bij.[/i]

[u][i]Opstelling SC Heerenveen:[/u][/i] Waterman – Seip, Breuer, Hansson, J. Drost – Bosvelt, Pranjic, Bruggink (’67 Prager) – Yildirim, Huntelaar, Samaras (’70 Nilsson)
[u][i]Opstelling Roda JC:[/u][/i] Kujovic – Bodnar (’77 Lachambre), Senden, Kah, Filipovic – Sergio, Vicelich (’60 Derksen), Van Dijk, Bödör – Sonko, Koné

[b]FC Twente – NEC [u]0-1[/b][/u]
0-1 Tininho (’81)

[i]FC Twente dat vorig seizoen nog zo goed presteerde staat door het 0-1 thuisverlies tegen NEC helemaal onderaan in de eredivisie met 0 punten. NEC won in Enschede met 0-1 door een laat doelpunt van Tininho. Bij beide clubs maakte een speler z’n rentree na een blessure, bij FC Twente was dat Dmitri Shoukov en bij NEC Andrei Niedzielan[/i]

[i][u]Opstelling FC Twente:[/u][/i] Pasveer – Schuurman (’83 Shoukov), Majstorovic, Zomer, Heubach – Culina, Niemeyer, Brama – Bakircioglü (’46 Gakhokidze), N’Kufo, Touma
[u][i]Opstelling NEC:[/u][/i] Babos – Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, Leiwakebessy – Boutahar, Barreto, Wielaert (’86 Van Der Doelen) – Worm (’62 Niedzielan), Van Den Eede (’45+1 Grot), Tininho