Uitglijder Roda, versterkt Jong Ajax wint

Foto: Uitglijder Roda, versterkt Jong Ajax wint

Roda JC Kerkrade heeft maandagavond een lelijke uitglijder gemaakt. De Limburgers verloren met 1-0 bij Jong AZ, waardoor men blijft steken op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Limburgers verspelen tweede plaats

Na kansen aan weerszijden viel de openingstreffer in de 26ste minuut. Doelman Calvin Raatsie bracht zijn eigen defensie in de problemen met een verkeerde inspeelpass, waardoor Tom Kerssens de mogelijkheid kreeg om van afstand raak te schieten: 1-0. Overigens raakte de huurling van FC Utrecht het schot nog wel aan.

Jong AZ kreeg na rust zelfs mogelijkheden om de score te vergroten. In Wijdemormer werd Roda onder meer gered door de paal, waardoor men tot het einde mocht blijven hopen op in ieder geval een punt. De promotiekandidaat kreeg dat echter niet voor elkaar, maar raakte met Enrique Pena Zauner nog wel een speler kwijt (tweemaal geel).

Roda werd afgelopen week door ADO Den Haag gepasseerd op de ranglijst. De Limburgers hadden de tweede plaats weer kunnen overnemen door te winnen van de AZ-talenten.

Scoreverloop: 1-0 (26′) T. Kerssens

Versterkt Jong Ajax wint

Jong Ajax heeft maandag een 0-1 overwinning behaald op het veld van Jong FC Utrecht. Op Zoudenbalch maakte Jaydon Banel het enige doelpunt van de avond door doelman Mattijs Branderhorst te passeren. Spelers als Gerónimo Rulli, Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan, Ar’jany Martha, Kian Fitz-Jim, Silvano Vos en Julian Rijkhoff stonden in de basis aan Amsterdamse zijde.

Scoreverloop: 0-1 (35′) J. Banel

Gaat Roda JC dit seizoen promoveren?

  • Ja
  • Nee
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie