Uitblinkers FC Twente en AZ domineren sterrenteam | SN Team van de Week 25

Foto: Uitblinkers FC Twente en AZ domineren sterrenteam | SN Team van de Week 25

Speelronde 25 van het seizoen in de Eredivisie was er een met wisselende uitslagen. Zo won PSV slechts nipt van Go Ahead Eagles (0-1) en verloor Ajax punten tegen Fortuna Sittard (2-2). Het is terug te zien aan het Team van de Week 25, waarbij AZ en FC Twente de hofleveranciers zijn. Zij bezetten dan ook het overgrote deel van het elftal.

SN Team van de Week 25: AZ en FC Twente maken de dienst uit, Mijnans sterspeler

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

AZ liep deze speelronde flink uit op concurrent Ajax, waardoor de vierde plek nagenoeg binnen is. Sven Mijnans was de grote uitblinker van zijn team en was dan ook de sterspeler van het samengestelde elftal. Zijn teamgenoten Riechedly Bazoer en Kristijan Belić krijgen deze titel daardoor niet op hun naam, maar hebben ook een plekje bemachtigd.

Verder waren er nog een aantal smaakmakers op de Nederlandse velden terug te vinden. Nick Olij onderscheidde zich met een aantal wereldreddingen, Gijs Smal negeerde de kritiek die hij van zijn eigen fans kreeg vanwege zijn aankomende vertrek en Paxten Aaronson gaf het noodlijdende Vitesse nog enige kleur op de wangen, al lijkt degradatie lastig te voorkomen.

Keeper: Nick Olij (Sparta Rotterdam)

FC Twente won zaterdagavond maar nipt met 2-1 van Sparta Rotterdam. Dat de thuisploeg niet meer doelpunten maakte, had voor een belangrijk gedeelte te maken met Olij. De doelverdediger toonde zich als uitblinker met meerdere grote reddingen en was daarmee de beste aan de kant van de Rotterdammers. Een punt leverde het echter niet op.

Verdediger: Joshua Brenet (FC Twente)

Als opkomende back zorgde Joshua Brenet voor veel gevaar aan de rechterkant. Dat de defensieve kracht veel loopvermogen heeft en daarmee soms als extra rechtsbuiten dient, is al bekend. Maar voor tegenstanders blijft het zeer lastig te verdedigen. FC Twente had daardoor met regelmaat een situatie waarbij het in aanvallend opzicht een man meer had. Het leverde veel gevaar op.

Verdediger: Riechedly Bazoer (AZ)

AZ kwam zondagmiddag sterk voor de dag en stond achterin zeer geconcentreerd. Bazoer was wederom de grote leider van zijn verdediging. Niet alleen slaagde hij erin om voetballend van waarde te zijn, ook stond hij tijdens de weinige momenten dat Excelsior Rotterdam een uitbraak had, goed. Hij gaf daarmee rust aan zijn team en stond aan de basis van de overwinning.

Verdediger: Olivier Boscagli (PSV)

Olivier Boscagli is al het gehele seizoen het verlengstuk van het plan van Peter Bosz en was vrijdagavond tegen Go Ahead Eagles wederom in vorm. In de opbouw zorgde de centrale verdediger constant voor het vinden van de vrije man, waarbij zijn creativiteit sterk naar voren kwam. Het is dan ook volkomen begrijpelijk dat Bosz een fan is van Boscagli.

Verdediger: Gijs Smal (FC Twente)

Smal had het tegen Sparta Rotterdam niet eenvoudig. Aangezien afgelopen week naar buiten kwam dat hij komende zomer transfervrij vertrekt en naar Feyenoord gaat, werd hij in zijn eigen stadion uitgefloten door zijn eigen fans. Desondanks hield hij zijn rug recht en speelde hij een puike wedstrijd. Het laat de kwaliteiten van Smal nog maar eens zien.

Middenvelder: Jordan Henderson (Ajax)

Bij Ajax ging er tegen Fortuna Sittard weinig goed, desondanks lukte het Jordan Henderson wél om zijn niveau te halen. De Brit werkte hard om zijn medespelers bij elkaar te houden, om zo een overwinning te forceren. Hoewel het niet zorgde voor een zege, werkte Henderson de hele wedstrijd keihard voor zijn ploeg. Het zorgde aan het einde van het duel alsnog voor een punt.

Middenvelder: Kristijan Belić (AZ)

AZ moest het zondagmiddag stellen zonder de afwezige Jordy Clasie, waardoor hoofdtrainer Maarten Martens op zoek moest gaan naar een andere samenstelling van zijn middenveld. Belić pakte zijn rol uitstekend op en was tegen Excelsior ijzersterk in de middelste linie. Daardoor konden de Alkmaarders voortdurend druk op de tegenstander houden.

Middenvelder: Sven Mijnans (AZ)

Mijnans stond tegen Excelsior opnieuw als hangende rechtsbuiten opgesteld, wat resulteerde in veel verwarring in de verdediging van de tegenstander. De voetballer was in balbezit voortdurend dreigend en kreeg het voor elkaar om twee doelpunten op zijn naam te zetten. Het is een belangrijk puzzelstukje dat hoofdtrainer Maarten Martens zelf heeft gelegd.

Middenvelder: Paxten Aaronson (Vitesse)

Vitesse leed tegen RKC Waalwijk een pijnlijke nederlaag (3-1), en kon dan ook allerminst tevreden zijn over de wedstrijd. Met Aaronson heeft oefenmeester Edward Sturing nog altijd enige hoop. De aanvallende middenvelder maakte het enige doelpunt van de wedstrijd namens Vitesse en was wederom de uitblinker namens de Arnhemmers. Of het voldoende is, weten we over een paar maanden.

Aanvaller: Brian Brobbey (Ajax)

John van ‘t Schip moest Brian Brobbey aan het begin van de wedstrijd op de reservebank houden, maar de centrumspits slaagde er alsnog in om van waarde te zijn. In de slotfase van het duel maakte hij de gelijkmaker en bracht hij Ajax alsnog een punt. Hoewel het onvoldoende is voor de Amsterdammers, heeft de aanvaller in ieder geval erger kunnen voorkomen.

Aanvaller: Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard)

Voor Kaj Sierhuis was de wedstrijd tegen Ajax een speciale, aangezien hij in Amsterdam de jeugdopleiding doorliep. Dat hij uiteindelijk persoonlijk ervoor zou zorgen dat zijn oude club puntverlies zou lijden tegen Fortuna Sittard, had hij helemaal niet kunnen dromen. Het toont aan dat Sierhuis in vorm is en in Limburg voorlopig op zijn plek zit.

Wie was de beste middenvelder?

  • Henderson
  • Belić
  • Mijnans
  • Aaronson
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie