TRANSFERUURTJE: PSV wil Memphis, Gravenberch-plannetje

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV wil Memphis, Gravenberch-plannetje

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het zou zomaar kunnen dat FC Basel spoedig bij Ajax in Amsterdam aan gaat kloppen om de vacature van hoofdtrainer in te vullen. De Zwitserse grootmacht heeft namelijk Mitchell van der Gaag hoog op het lijstje staan, zo weet De Telegraaf te melden. Momenteel is hij nog assistent van Erik ten Hag, eerder coachte hij al onder meer Jong Ajax en Excelsior.

Soms kom je een transfergeruchtje tegen waarvan je denkt: dit kan toch niet kloppen? Dit is er eentje in die categorie: volgens het Spaanse medium Todofichajes denkt PSV aan een terugkeer van niemand minder dan Memphis Depay. Onlangs konden we bijvoorbeeld lezen dat Memphis zichzelf aangeboden zou hebben bij oefenmeester Peter Bosz van zijn oude werkgever Olympique Lyon. Voor een terugkeer naar het Philips Stadion lijkt het te vroeg: Depay is immers nog maar 28 jaar oud.

Buitenland:

FC Barcelona heeft te kampen met een schuld van meer dan één miljard euro. De club moet echter nog steeds investeren om in de toekomst weer zo succesvol te kunnen worden als in het tijdperk Lionel Messi. Voorzitter Joan Laporta haalde onder andere Ferran Torres al naar de club, maar Erling Haaland moest de grootste aanwinst worden. Zijn salariseisen zijn echter veel te gortig; volgens diverse media ligt Manchester City daarom meer voor de hand.

Ryan Gravenberch blijft de internationale transfermedia bezighouden. De negentienjarige middenvelder van Ajax wordt al jaren in verband gebracht met een transfer naar de Europese top. Na dit seizoen lijkt het ideale moment te worden voor de Nederlander, die zo’n beetje naar elke club in Europa kan vertrekken. Juventus heeft een planetje. De Oude Dame maakt er al een aantal jaar een sport van om kwaliteitsspelers transfervrij naar Turijn te lokken. Dat lijken de Italianen ook te willen gaan doen met Gravenberch, die in theorie in januari van volgend jaar de gesprekken met een andere club mag openen en een voorcontract mag tekenen. Of dat ook gaat gebeuren, is wel de vraag. Gravenberch liet onlangs al weten dat hij niet van plan is in de voetsporen van Brobbey en waarschijnlijk ook Mazraoui te stappen..

Wint Ajax de Champions League? Dan pak jij 15x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Zie jij Memphis wel terugkeren bij PSV?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Ja, maar niet komende zomer al
  • Nee, dat zie ik niet meer gebeuren
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie