TRANSFERUURTJE: Feyenoord krijgt Guidetti-nieuws, Veltman maakte bijna transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord krijgt Guidetti-nieuws, Veltman maakte bijna transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Feyenoord doet er misschien verstandig aan om nogmaals aan te kloppen bij John Guidetti. Het ziet ernaar uit dat de Zweedse aanvaller in januari beschikbaar is op de transfermarkt. Guidetti werd afgelopen zomer al gepolst voor een terugkeer in De Kuip, maar het ontbrak Feyenoord aan tijd om een deal af te ronden. In de winter lonkt een nieuwe kans. De Zweed speelde dit seizoen pas 73 minuten in de Spaanse Primera División voor Deportivo Alavés en ook bij de nationale ploeg kreeg hij geen kans om ritme op te doen.

Joël Veltman herstelde na een zware knieblessure bij Ajax en bleef de club afgelopen zomer trouw. De verdediger werd wel gelinkt aan buitenlandse clubs, maar hij had eerder ook een Eredivisie-uitstapje kunnen maken. Fortuna Sittard had interesse voor de Ajax-verdediger. “Sjoerd Ars heeft dat verteld”, vertelt de FOX Sports-analist in Voetbalpraat. “Veltman moest vorig jaar januari minuten maken. Dat kon niet bij Jong Ajax. Fortuna wilde hem huren.” FC Utrecht verdiende in de afgelopen jaren behoorlijk veel miljoenen euro’s met uitgaande transfers en de huidige selectie van de Domstedelingen vertegenwoordigt ook wel wat waarde. Wat te denken bijvoorbeeld van Adam Maher en Bart Ramselaar? Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam zegt in gesprek met De Telegraaf: “Het zijn beiden spelers waar potentie en waarde in zit. Wij proberen spelers aan ons te binden die een directe versterking zijn, zich kunnen doorontwikkelen en ook weer een vervolgstap kunnen maken.”

Buitenland:

Philippe Coutinho speelt momenteel op huurbasis voor Bayern München en die samenwerking bevalt uitstekend, maar de Braziliaan is natuurlijk nog officieel eigendom van FC Barcelona. In Catalonië heeft hij echter geen toekomst meer. Het huurcontract van de aanvaller bij Der Rekordmeister loopt door tot aan het einde van het huidige voetbalseizoen en daarna kunnen de Duitsers hem voor het vaste bedrag van 120 miljoen euro definitief overnemen van de regerend landskampioen van de Primera División. Het is natuurlijk de vraag of Bayern dit gaat doen, want de Bundesliga-grootmacht gaf nog nooit zo veel geld uit aan de komst van een speler. Volgens het medium Diario AS heeft Barça Coutinho in elk geval te verstaan gegeven dat hij sowieso geen toekomst heeft in het Camp Nou-stadion.

Het verhaal van Ivan Rakitic is wel bekend: sinds de komst van Frenkie de Jong bij FC Barcelona komt de Kroatische middenvelder niet meer in de plannen van oefenmeester Ernesto Valverde voor. En nu zou hij dan ook voor een vertrek uit het Camp Nou-stadion staan, al wil hij niet naar Engeland. Voetbal International schrijft op vrijdagochtend: “In de zoektocht naar versterkingen voor het middenveld kan Manchester United volgens The Daily Mail een streep zetten door de komst van Ivan Rakitic. De Kroatische middenvelder zit sinds dit seizoen vooral op de bank bij Barcelona, maar zijn gezin heeft naar verluidt geen trek naar Engeland te verhuizen.”

Moet Feyenoord zich voor Guidetti melden?

  • Ja
  • Nee
729+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:07
6+
Ten Hag over transfer Slot: “Ik ben heel blij voor hem”
09:49
13+
‘Chelsea wil Lukaku ruilen voor nieuwe superspits’
09:17
142+
‘Ajax spreidt de kansen in zoektocht naar nieuwe trainer’
09:04
31+
PSV maakt fans warm voor kampioenswedstrijd
08:46
101+
‘Barça-speler wordt tegen Girona uitgefloten door fans van beide clubs’
08:23
49+
Messi vernedert tegenstander in één helft
07:00
49+
Onopvallende strijd om Champions League | Match of the Weekend
23:47
204+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
23:28
1062+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
23:25
124+
Girona heeft nog één droom na historische CL-plek
23:00
124+
Xavi haalt keihard uit naar eigen spelers
22:45
1945+
‘Ajax zet Louis van Gaal in’
22:30
60+
Selectie Real Madrid vroeg naar bed ondanks kampioenschap
22:13
3144+
‘Supertransfer Yankuba Minteh’
22:00
343+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
216+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
2027+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
1480+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
21:26
3326+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
20:57
303+
Opmerkelijke actie Ziggo Sport tijdens Dodenherdenking
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie