TRANSFERUURTJE: Dramatische Deadline Day Ajax én PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Dramatische Deadline Day Ajax én PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV heeft zich na de komst van Joey Veerman verder stilgehouden op de winterse transfermarkt. Al hing de club wel een hengel uit in Duitsland, want Stefan Ortega (Arminia Bielefeld) stond op de nominatie om naar Eindhoven te komen. Op Deadline Day viel dat plan echter in duigen. De Duitser had moeten komen als Yvon Mvogo was vertrokken, maar de huurling van RB Leipzig bleef ondanks interesse van Girondins Bordeaux ‘gewoon’ in Noord-Brabant. En dus ketste het plan met Ortega af. Hij zou anders eerste doelman boven Joël Drommel zijn geworden, weet clubwatcher Marco Timmer van VI.

Ook voor Ajax viel een plan op Deadline Day in duigen: het plan om Steven Bergwijn te halen. Toen Ajax gisteren nog een laatste keer bij Tottenham Hotspur aanklopte voor de aanvaller, vroeg CEO Daniel Levy opeens dertig miljoen euro voor de buitenspeler. Daarop besloten de Amsterdammers om definitief af te haken.

Net als in Eindhoven en Amsterdam treurde men ook in Groningen op de slotdag van de window, want Joshua Brenet verkoos toen FC Twente boven de plaatselijke FC. Dat bevestigt directeur Mark-Jan Fledderus in de show van FC Afkicken. “Op het laatste moment heeft hij voor FC Twente gekozen. Dat kan natuurlijk. Ik snap heel goed dat als je in situatie zit dat je je in vijf maanden in de kijker wilt spelen, je eerder kiest voor de nummer vier van Nederland dan de nummer elf.”

Buitenland:

De transfer van Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal naar FC Barcelona is rond. De Catalanen hebben de deal nog altijd niet officieel aangekondigd, maar voorzitter Joan Laporta liet zich gisteren juichend zien bij het Camp Nou-stadion. Barça heeft een behoorlijk tumultueuze transferperiode achter de rug: Ferran Torres werd voor 55 miljoen euro opgepikt bij Manchester City, Adama Traoré kwam op huurbasis (met optie tot koop ter waarde van dertig miljoen) over van Wolverhampton Wanderers en vlak voor de deadline werd Aubameyang dus nog binnengehaald.

En ook Kjell Scherpen gaat een nieuw avontuur tegemoet. De 22-jarigre doelman van Brighton & Hove Albion maakt het seizoen af bij het Belgische KV OostendeScherpen maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Brighton. De boomlange sluitpost kwam in Engeland nog amper aan spelen toe, waardoor hij nu voor een overstap naar Oostende kiest. Eerder kwam hij uit voor FC Emmen.

Tot slot: Matthijs de Ligt staat voor een megadeal in de zomer. Volgens Italiaanse bronnen valt zijn naam nadrukkelijk in relatie tot Manchester United, dat zelfs al een bod zou voorbereiden. De Ligt werd recentelijk gelinkt aan een drietal clubs: Bayern München, FC Barcelona en Chelsea. Voor de eerste twee clubs lijkt hij voorlopig echter te duur te zijn. De Londenaren zouden wat dat betreft een vrije doortocht hebben, maar volgens de laatste berichten komt er mogelijk een optie bij. Manchester United ziet de Oranje-international ook erg zitten als aanwinst.

Wint Juventus van Verona? De odd is 1.55!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou Man United een goede club voor De Ligt zijn?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie