TRANSFERUURTJE: Ajax móét, De Ligt-waanzin én Van Aanholt

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax móét, De Ligt-waanzin én Van Aanholt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax doet vóór de transferdeadline verstrijkt hoogstwaarschijnlijk nog een aankoop, maar het is twijfelachtig of de Amsterdammers eerst een speler verkopen. Quincy Promes is hard op weg naar Spartak Moskou, maar Russische clubs mogen veel langer handelen. De Moskovieten hebben daarom bepaald geen haast om tot een akkoord te komen met directeur voetbalzaken Marc Overmars. Ze kunnen het zich zelfs permitteren om nog een hele maand te wachten. En dat noopt de nummer één van de Eredivisie tot een opvallende actie. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Ajax geen vervanger binnenhaalt voor Promes, om er vervolgens toch achter te komen dat de Oranje-international vertrekt. Daarom halen de Amsterdammers vandaag vermoedelijk de trekker over: Kamaldeen Sulemana komt naar de Johan Cruijff ArenA. De voormalige ploeggenoot van Mohammed Kudus bij FC Nordsjaelland kost 3 (volgens De Telegraaf) óf 12 (volgens het Deense Bold) miljoen euro. Dit brengt natuurlijk wel een gevaar met zich mee. Er bestaat een kans dat Spartak tóch afhaakt voor Promes, maar dan heeft Ajax dus al een vervanger aangetrokken. Dat is echter altijd nog beter dan het omgekeerde: een uitgaande transfer en geen vervanger klaar hebben staan.

PSV heeft een bijzonder bericht ontvangen vanuit de top van de Italiaanse Serie A. Juventus zou een bijzondere deal willen sluiten omtrent Donyell Malen. Sportief directeur Fabio Paritici heeft naar verluidt een oogje laten vallen op de spits van PSV. Juventus weet dat ook clubs als FC Barcelona in de race zijn en dat er her en der zelfs al contacten zijn gelegd. Het probleem op dit moment is echter dat de grootmacht uit Turijn hem geen grote hoeveelheid speeltijd kan beloven. Juventus zou daarom opteren voor een tussenoplossing. Het idee is om Malen na dit seizoen over te nemen, maar hem nog twee seizoenen aan PSV uit te lenen. Na die 24 maanden moet Malen dan de overstap maken naar Turijn, waar men door zaakwaarnemer Mino Raiola op de hoogte is gebracht van een bedrag van rond de 40 miljoen euro.Marino Pusic lijkt volgend seizoen naast Arne Slot plaats te nemen op de reservebank van Feyenoord. Naar verwachting zal de komst van de assistent-trainer van AZ na dit weekeinde officieel worden. Op Twitter schrijft AD-journalist Mikos Gouka: “Feyenoord zal kort na weekeinde komst Pusic officieel bevestigen. In principe is de staf voor komend seizoen dan helemaal rond: Slot, Pusic, De Wolf. Leiding AZ stelt een gesprek met Pusic (over zijn vervolg van dit seizoen) uit tot na de wedstrijd tegen Ajax.” De aanstaande overstap van Pusic naar Feyenoord is nu al omstreden. Slot werd vanwege een gesprek met Feyenoord immers ontslagen door AZ, dat momenteel een verhitte relatie heeft met de Rotterdammers. Daar komt nog bij dat Feyenoord Jonas Svensson zou hebben benaderd als aanwinst voor volgend seizoen.

Buitenland:

Matthijs de Ligt is binnen korte tijd een vaste waarde geworden bij Juventus, maar het is niet geheel uitgesloten dat hij binnen afzienbare tijd al weer vertrekt bij De Oude Dame. Real Madrid wil hem namelijk maar wat graag inlijven. De Koninklijke bereidt zich voor op een uittocht van Sergio Ramos, die over een aflopend contract beschikt in het Estadio Santiago Bernabéu. De international van Spanje praat nu al een tijdje met zijn werkgever over een verlenging, maar de beide partijen komen er maar niet uit. Het begint er daarom meer en meer op te lijken dat hij straks gratis en voor niets de deur uitloopt bij Real… En in dat geval wil voorzitter Florentino Pérez een in het oog springende vervanger naar Madrid halen. We weten al veel langer dat de huidige nummer twee van de Primera División De Ligt in de gaten houdt, maar volgens de Spaanse roddelmedia is het nu tijd om spijkers met koppen te slaan. Wil Real écht iets bewerkstelligen, dan zal het een fortuin moeten betalen. Anderhalf jaar geleden legde Juventus immers 85 miljoen euro op tafel om De Ligt los te weken bij Ajax en sindsdien is hij alleen maar meer waard geworden.

Vrij recentelijk werd Patrick van Aanholt nog in verband gebracht met een transfer van Crystal Palace naar Ajax, maar misschien ligt zijn toekomst wel in het Emirates Stadium bij Arsenal. De Gunners zouden in ieder geval een last-minute bod overwegen. Oefenmeester Mikel Arteta wil een stand-in voor Kieran Tierney naar binnenhalen en volgens de Engelse media is de keuze op de international van het Nederlands elftal gevallen. Aanvankelijk wilde Arsenal een ploeggenoot van Van Aanholt hebben: Tyrick Mitchell, maar die kost een flink transferbedrag. De clubleiding van de Eagles zou zélf met een alternatief op de proppen gekomen zijn. Van Aanholt beschikt immers over een aflopend contract op Selhurst Park, waardoor dit een mooi moment is voor Palace om nog wat aan hem te verdienen. De transferwaarde van de vleugelverdediger wordt geschat op 8 miljoen euro, maar het is niet ondenkbaar dat de Gunners korting krijgen.

Zie jij De Ligt naar Real verhuizen?

  • Ik wel
  • Ik niet
529+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie